Merk verlengen

Merkregistraties zijn in de regel 10 jaar geldig. Na ommekomst van deze termijn staat u voor de keuze om de merkregistratie te verlengen of te laten vervallen. Wenst u de merkregistratie te laten verlengen, dan zijn er taksen verschuldigd. Een merkregistratie kan overigens onbeperkt worden verlengd, telkens voor een periode van 10 jaar tegen betaling van taksen.

Zorg dat u op tijd bent

Het is wel zaak om in de gaten te houden wanneer de 10 jaar van uw merkregistratie voorbij zijn, want dat gaat soms sneller dan u denkt. Door uw merk steeds te verlengen voor 10 jaar kunt u op die manier uw merk indien gewenst voor onbepaalde tijd beschermen.

Wanneer u eraan toe bent om uw merk te verlengen, is het belangrijk dat uw contactgegevens up-to-date zijn. Denk hierbij aan onder andere uw e-mailadres en naam en adresgegevens. Geef wijzigingen dan ook op tijd door. Bent u te laat met verlengen? Verlengen na de vervaldatum van uw merkregistratie betekent dat u extra kosten moet maken om uw merkregistratie te behouden. Als u binnen 6 maanden na de vervaldatum verlengt, behoudt u alsnog alle rechten. Deze periode waarin uw merkregistratie eigenlijk al is vervallen, maar waarin u nog wel de kans hebt om te verlengen, wordt de ‘délai de grâce’ periode genoemd. Na die periode zal u opnieuw een merkregistratie moeten aanvragen.

Merk verlengen voor de Benelux

De prijzen om uw merk te verlengen, hangen af van het gebied waar uw merkregistratie is vastgelegd. Verkoopt u uw product of dienst alleen binnen de Benelux, is uw merk geregistreerd in de Benelux en wilt u hier geen wijzigingen in aanbrengen? Dan bedragen de kosten voor het verlengen van een reeds bestaande merkregistratie in de Benelux in 1 klasse € 650,- excl. BTW. Voor een merkregistratie in de Benelux in 2 klassen bedragen de kosten voor het verlengen € 800,- excl. BTW. Wanneer een Benelux merk in meer dan 2 klassen is geregistreerd, dan geldt voor verlenging per extra klasse een meerprijs van € 150,- excl. BTW. De prijzen van verlenging van uw merkregistratie hangen dus vooral af van het aantal klassen waarin uw merk geregistreerd staat.

Merk verlengen voor de Europese Unie

Beschikt u over een merkregistratie voor de Europese Unie en wilt u deze verlengen? De kosten voor het verlengen van een reeds bestaande merkregistratie in de Europese Unie is ook afhankelijk van het aantal klassen waarin het merk is geregistreerd. Verlenging van een Uniemerk in 1 klasse kost € 1.450,- excl. BTW. Verlenging van een Uniemerk in 2 klassen kost € 1.750,- excl. BTW. Verlening van een Uniemerk in 3 klassen kost € 2.050,- excl. BTW. Indien een Uniemerk in meer dan 3 klassen is geregistreerd, dan komt er voor elke klasse boven de 3 klassen een bedrag bij van € 300,- excl. BTW.

Veel gestelde vragen

Vragen over uw merkregistratie verlengen?

Heeft u nog vragen over het verlengen van uw merkregistratie en de kosten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn via de telefoon te bereiken door te bellen naar 072 – 3033 446. Liever contact per mail? Mail dan naar info@registreermijnmerk.nl. U krijgt spoedig antwoord van een van onze specialisten.