Merknaam registreren

Uw merknaam registreren begint met het vastleggen, oftewel het deponeren van uw merknaam. Nadat u uw merknaam heeft gedeponeerd zal de officiële merkeninstantie van het betreffende land nagaan of uw deze voldoet aan de hiervoor gestelde eisen. Indien de gedeponeerde merknaam aan de eisen voldoet en oudere merkhouders geen bezwaar maken tegen de registratie van uw merk, zal uw merknaam worden ingeschreven in het merkenregister.

Een geregistreerde merknaam beschermt tegen inbreuk

Een merknaam is alleen beschermd als het is opgenomen in één van de officiële merkenregisters. Daarin staan alle geregistreerde merken. Bij het registreren van een merknaam dient u aan te geven voor welke waren en/of diensten u uw merk wilt gaan gebruiken. De waren en diensten zijn in de zogenaamde ‘classificatie van Nice’ onderverdeeld in 45 klassen. Het is van belang dat u uw merk registreert voor één of meerdere klassen. Uiteraard bespreken wij met u voor welke producten en/of diensten de bescherming dient te worden aangevraagd en sturen wij u naar aanleiding daarvan een op maat gemaakt klassenvoorstel.

Merknaam registreren en controleren

Een merknaam registratie wordt beoordeeld door het BBIE of het EUIPO. Deze instanties beoordelen de merknaam registraties voor de Benelux (BBIE) en de Europese Unie (EUIPO). De instanties beoordelen de aanvraag van uw merknaam registratie op verschillende punten. De belangrijkste zijn; ‘is de merknaam onderscheidend genoeg’ en ‘is de merknaam niet te beschrijvend’. Het gebeurt regelmatig dat een aanvraag wordt afgekeurd/geweigerd omdat een merknaam hier niet aan voldoet. Daarbij kan een bestaande merknaam, in bijna alle gevallen, niet twee keer geregistreerd staan. Het is enkel mogelijk wanneer uw merk zich duidelijk binnen een andere Nice classificatie bevindt. Een uitgebreide controle op onderscheidend vermogen, beschrijving en originaliteit binnen de verschillende waren en diensten klassen is van groot belang voor een succesvolle registratie. De ervaren juristen en specialisten van Registreermijnmerk kunnen u adviseren en beoordelen of uw merknaam zal worden geaccepteerd door de merkenautoriteit en een uitgebreid merkonderzoek doen. Zij beoordelen de merknaam registratie op verschillende punten en adviseren u naar de best mogelijke opties. Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen over het registreren van uw merknaam.

Kosten van een merknaam registratie

De kosten van een merknaam registratie is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de regio en klassen waarin u de merknaam wil registreren. Na het indienen van een merkdepot kunnen geen producten en/of diensten meer worden toegevoegd aan de classificatie. De classificatie dient daarom zo compleet en zorgvuldig mogelijk te worden opgesteld. U verkrijgt door de merkregistratie tenslotte het alleenrecht om het merk voor de betreffende waren en/of diensten te gebruiken en het recht om op te treden tegen merkinbreuk.

De kosten voor een merknaamregistratie zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • De regio: Benelux, Europese Unie of internationaal;
  • Het aantal klassen waarvoor de merknaam dient te worden aangevraagd;
  • Of u gebruik wenst te maken van een spoedregistratie;
  • Merkregistratie is een specialisme. Uw merknaam registreren kan gemakkelijk en goedkoop met behulp van merkenbureau Registreermijnmerk. Wij begeleiden u zorgvuldig bij uw merkenregistratie en bespreken de merknaam registratie kosten uitvoerig. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zorgvuldigheid voor alles

Er is een grote mate van zorgvuldigheid geboden tijdens het proces om uw merknaam te registreren. Het is van groot belang dat uw merk zo compleet mogelijk wordt geregistreerd om in de toekomst mogelijke problemen en/of conflicten te voorkomen. Indien er conflicten ontstaan met bijvoorbeeld buitenlandse instanties of derden kan een merkgemachtigde u hierin bijstaan en adviseren.

Een merkgemachtigde beheert uw merkenportefeuille zowel inhoudelijk als administratief. Een merkgemachtigde draagt zorg voor merkbewaking en tijdige verlenging van uw merk. Uw merknaam registreren kan gemakkelijk en goedkoop met behulp van merkenbureau Registreermijnmerk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de stappen die dienen te worden genomen om uw merk succesvol te registreren.

Een merknaam registreren samengevat

  • Advies en onderzoek omtrent de beschikbaarheid van uw merk;
  • Aanvraag en registratie van uw merk en de opvolging van het registratieproces;
  • Bewaking van uw merk en het ondernemen van acties tegen inbreuken of merkregistraties van derden;
  • Instandhouding en beheer van uw merkenportefeuille.