Hoe bescherm ik mijn idee of merk?

Heb je een nieuw bedrijf, een nieuw product of een nieuw idee? Dan kom je in aanraking met het intellectuele eigendom. Intellectueel eigendom, zoals het merkrecht, handelsnaamrecht, modellenrecht, auteursrecht en het octrooirecht, ontstaat als je iets bedenkt, ontwerpt of uitwerkt. Heb je een eigen onderneming, dan is het zaak om jouw intellectuele eigendom goed te beschermen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat concurrenten jouw idee, ontwerp en/of merk kopiëren, verveelvoudigen, namaken en/of vervalsen.

Graag nodigen wij je uit voor een gratis informatiebijeenkomst met aansluitend een borrel over hoe jij jouw idee het beste kan beschermen. Uiteraard vergezeld van de nodige praktijkvoorbeelden. Daarnaast ben je in de gelegenheid om tijdens en na de informatiebijeenkomst vragen te stellen. De informatiebijeenkomst wordt gegeven door mrs. K. Meijer en D.M. Hennen.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op 11 juni aanstaande om 15:00 uur en wordt gehouden bij de Communicatieboulevard aan de Havinghastraat 32 te Alkmaar.

Schrijf je hiervoor via deze link snel in, want er zijn nog slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten