Blog

Home > Nieuws > Hoe controleren we de beschikbaarheid van een merknaam

Hoe controleren we de beschikbaarheid van een merknaam?

Om de registreerbaarheid van uw merk te controleren doen wij voorafgaand aan de registratie een merkonderzoek. Tijdens dit onderzoek bepalen we of het merk genoeg onderscheidingsvermogen heeft (niet beschrijvend is) en of het merk niet al bestaat. Mocht uw merk niet registreerbaar zijn, dan kunnen wij u uitstekend advies geven over een geschikte en beschikbare merknaam. Vraag nu gratis een merkonderzoek voor de registreerbaarheid en beschikbaarheid van uw merknaam aan.

 

Beschikbaarheid merknaam controleren

Om er zeker van te zijn dat uw merknaam geschikt en beschikbaar is, moeten wij uw merknaam controleren. Dit doen onze specialisten (merkengemachtigden) tijdens het gratis merkonderzoek. Tijdens dit onderzoek controleren we uw merknaam ook op alle andere belangrijke elementen. Zo bent u goed voorbereid op uw aanvraag en vergroot u de kans op succes.

Veel mensen missen de kennis en ervaring om objectief te kijken naar een merknaam. Daarbij moet u weten waar en hoe u moet zoeken naar bestaande merken. Verder is kennis van de eisen rondom een merkregistratie en het merkenrecht vereist. Merkenbureau Registreermijnmerk controleert de registreerbaarheid en beschikbaarheid van uw merknaam kosteloos en vrijblijvend. Bespaar uzelf werk en tijd en verzeker u van kwaliteit door ons de registreerbaarheid en beschikbaarheid van uw merk te laten controleren.

 

Zelf beschikbaarheid merknaam controleren

Bij veel mensen heerst de misvatting dat zij zelf via de Kamer van Koophandel (KvK) of Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onderzoek kunnen doen naar de beschikbaarheid van een merknaam. Een merkonderzoek wordt gedaan in het merkenregister. Door de beschikbaarheid van uw merknaam te laten controleren door een gespecialiseerde partij, weet u zeker dat de uitkomsten van het merkonderzoek valide en betrouwbaar zijn.

 

Merknaamrecht controleren

Pas wanneer uw merknaam is geregistreerd, beschikt u over een merkrecht en daarmee merkbescherming. Dankzij dit recht kunt u optreden wanneer anderen gebruikmaken van uw merknaam en/of logo. Tevens kunt u uw monopoliepositie uitoefenen over uw merk. Heeft u het gevoel dat uw merknaam ook internationaal veel klanten trekt? Laat uw merkregistratie dan wereldwijd vastleggen.

 

Merkregistratie controleren

Een merk is een waardevol onderdeel van uw onderneming. Het is belangrijk om uw merkregistratie door een professionele partij uit te laten voeren. Een merkregistratie beschermt uw onderneming namelijk tegen concurrenten en copycats. Wij zien vaak dat wanneer bedrijven succes en bekendheid verkrijgen, concurrenten hier graag op mee willen varen. Door de snelle groei in omzet en zichtbaarheid vergeten bedrijven vaak het merk te deponeren. Met als gevolg omzetverlies of zelfs imagoschade. Met een merkregistratie kunt u beter optreden tegen merkinbreuk en merkmisbruik. U staat sterker in een proces met een merkregistratie.

 

Uw merk is veilig bij Registreermijnmerk

Merkenbureau Registreermijnmerk is een succesvol merkenbureau die in de loop der jaren tal van verschillende merken succesvol heeft geholpen. Bekijk onze uitgebreide portfolio waar u ziet dat ongeacht welke branche, wij uw merk kunnen registreren. Vraag een gratis en geheel vrijblijvend merkonderzoek aan en ontdek of uw merknaam nog beschikbaar en geschikt is. Wordt er inbreuk gemaakt op uw merkrecht, ook dan kan Merkenbureau Registreermijnmerk hard optreden namens u als merkhouder.

 

Over Merkenbureau Registreermijnmerk

Als gerenommeerde partner en merkonderzoeker kunnen wij u uitstekend van dienst zijn bij alle aspecten die komen kijken bij het onderzoeken van merknaambeschikbaarheid, merkregistratie en merkbeveiliging. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Hoorn zijn we in de grote steden van Nederland uitstekend te bereiken.

 

Wacht niet te lang, registreer uw merk nu!

Zorg ervoor dat u de concurrentie voor blijft en wacht niet te lang met uw aanvraag. Laat uw merknaam onderzoeken door onze specialisten en ontdek gratis en vrijblijvend of uw merknaam geregistreerd kan worden.

Bel ons direct! 072 30 33 446