Merkenbureau Alkmaar

U bent een passievolle ondernemer die is gestart met een bedrijf en groeit al snel door. Voor u het weet, zien anderen het succes en zijn er mensen die hierop willen meevaren. Zij kopiëren uw merknaam en/of logo en dit kan de goede naam van uw merk in het geding brengen. Hierbij nog niet eens gesproken over eventueel omzetverlies. Een merkregistratie kan u hiertegen beschermen. Bij ons merkenbureau in Alkmaar regelen we de vastlegging van uw merk, zodat u zonder zorgen kunt ondernemen. Mochten er toch copycats opduiken, dan bent u volledig beschermd. Wij nemen dit graag voor u uit handen. Ons team heeft de kennis en kunde om dit proces voor u tot een succes te brengen. Neem direct contact met ons op of lees verder over ons merkenbureau in Alkmaar.

Wat doet merkenbureau Alkmaar precies?

Merkenbureau Registreermijnmerk heeft zich gespecialiseerd in merken- en modellenrecht. Ons team van merkengemachtigden en advocaten weet precies wat wel en wat vooral niet mag. Hier kan dan ook direct naar gehandeld worden. Hierbij ondersteunen we u onder meer bij merkonderzoek, merkregistratie, merkverlenging, merkbewaking en merkinbreuk. Zo kan het voorkomen dat u door een andere partij wordt aangesproken op het gebruik van een soortgelijke merknaam. U heeft op dat moment waarschijnlijk nog geen idee wat de tegenpartij precies eist en wat uw rechten zijn. Wij helpen u hierbij. Ook begeleiding en ondersteuning bij een eventuele rechtszaak behoort tot onze expertise.

Verder ondersteunt Merkenbureau Registreermijnmerk de aanvraag van uw merk van A tot Z. Onze ervaring en kennis zorgen ervoor dat dit proces zo soepel als mogelijk verloopt met de grootste kans van slagen. Een merkregistratie moet namelijk beoordeeld worden op verschillende punten. Wij bepalen als merkenbureau in Alkmaar dus niet of uw naam en/of logo officieel geregistreerd kan worden als merk. De beoordeling wordt gedaan door het BBIE of het EUIPO. Deze instanties beoordelen uw merkaanvraag op bijvoorbeeld onderscheidend vermogen. Daarbij mag een merk niet te beschrijvend zijn. Het mag niet letterlijk zeggen wat het doet. U kunt bijvoorbeeld het woord balpen niet als merk voor pennen registreren.

Is merkregistratie verplicht?

Het korte antwoord is nee, maar we raden het absoluut aan. Door uw merk te registreren, bent u beter beschermd tegen misbruik van uw goede naam en logo. Inbreuk of misbruik van uw naam en/of logo kunnen we niet voorkomen. Wel kunt u direct optreden wanneer dit gebeurt en u uw merk heeft geregistreerd. U heeft dan zoals we dat noemen merkbescherming. Met merkbescherming heeft u het monopolie op uw merk. Niemand anders dan u of met toestemming van u mag dat merk gebruiken. Wanneer dit toch het geval is, zal u sterker staan in een juridisch gevecht dan zonder merkregistratie.

Merkbureau Alkmaar controleert originaliteit van uw merk

Uw merk moet onderscheidend vermogen bezitten en mag dus niet beschrijvend zijn. Daarnaast moet uw merk ook beschikbaar zijn. Soortgelijke merknamen kunnen naast elkaar bestaan. Denk aan het voetbalteam AJAX en het schoonmaakmiddel AJAX. Aangezien deze merken voor andere producten en diensten geregistreerd zijn en dus niet in elkaars vaarwater zitten, kan het naast elkaar bestaan. In enkele gevallen kunnen bestaande merken bezwaar aantekenen tegen een merkaanvraag. Om u hier zo goed mogelijk voor te behoeden, controleren wij uw merk op beschikbaarheid. Met ons merkonderzoek en controle op onderscheidend vermogen (of registreerbaarheid) kunt u onnodige kosten besparen en eventuele teleurstelling.

Voordelen van merkregistratie

We hebben het net al even benoemd, maar merkregistratie biedt vele voordelen voor ondernemers. De belangrijkste zijn:

  • U geniet merkbescherming;
  • U staat juridisch sterker;
  • Een merk stijgt in waarde en kan zelfs geld voor u opleveren;
  • U krijgt een monopolie op uw merknaam;
  • U kunt succesvol optreden tegen merkinbreuk.

Registreer uw merk vandaag nog bij merkenbureau Alkmaar

In het merkenrecht geldt het adagium, wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Wacht dus niet te lang met de aanvraag van uw nieuwe merk. Doe dit vandaag nog en blijf uw concurrentie voor! Neem direct contact op met ons merkenbureau in Alkmaar. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden!

Contactgegevens:

Toermalijnstraat 9A
1812 RL ALKMAAR
T: 072 303 34 46
info@registreermijnmerk.nl

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een model registratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd model is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten