Merkenbureau Hoorn

Merkenbureau Hoorn is gevestigd op een modern bedrijventerrein aan de rand van de stad. Goed bereikbaar, dichtbij het centrum en het station in Hoorn. En eveneens gunstig gelegen voor de uitvalswegen van en naar Amsterdam. U kunt gratis parkeren op ons parkeerterrein aan de zijkant van ons kantoor.

Merkenbureau Hoorn voor een soepele merkregistratie

Als merkenbureau in Hoorn zijn wij u graag van dienst om uw merkaanvraag in te dienen. Ons team heeft jarenlange ervaring met dit proces en weet precies wat er nodig is voor een succesvolle merkregistratie. Een merk registreren is niet verplicht, maar wel zeer aan te raden. Het biedt u bescherming tegen concurrenten wanneer zij gebruik willen maken van uw naam en/of logo. Dit kan grote gevolgen hebben, waaronder verlies van winst en uw goede naam.

Door uw merk te registreren, verkrijgt u het monopolie hierop en mag niemand anders dan uzelf of met uw toestemming gebruik maken van uw merknaam en/of logo. Daarbij stijgt een merk in waarde en kunt u ook met het merk zelf geld verdienen. Een aanvraag voor een merkregistratie is een secuur proces, waarbij de juiste kennis en ervaring kosten en teleurstelling doen voorkomen. U kunt voor vragen of bij interesse altijd contact met ons opnemen.

Bescherm uw merk tegen concurrentie

Een succesvol bedrijf krijgt te maken met copycats, concurrenten die op uw succes mee willen varen. In veel gevallen zien wij, dat in de snelle groei van succes, bedrijven vergeten om het merk vast te leggen. Dit kan veel problemen opleveren voor de naam en het voortbestaan van uw bedrijf. Twee organisaties die onder dezelfde of nagenoeg dezelfde naam en/of logo opereren, creëren verwarring. Consumenten kunnen u en uw concurrent lastig uit elkaar houden, waarbij zij fouten van uw concurrent wellicht onder uw verantwoordelijkheid stellen. Uw merk loopt hierdoor schade aan haar imago wat in de ergste gevallen onherstelbaar is.

Wij als merkenbureau in Hoorn zien helaas vaak genoeg dat bij een ongeregistreerd merk bedrijven nagenoeg machteloos staan in het juridische gevecht. Met een merkregistratie kunt u dit voorkomen en bespaart u geld en teleurstelling.

Wat kan ons merkenbureau in Hoorn voor u betekenen?

Ons merkenbureau in Hoorn is gespecialiseerd in het aanvragen en monitoren van merkregistraties. Wij beoordelen of deponeren het merk voor u. Het merk wordt vervolgens geregistreerd in het merkenregister van het BBIE, het registratiebureau voor merken binnen de Benelux, of het Europese merkenbureau, EUIPO. Zij beoordelen de merkaanvragen op verschillende punten. Door gebruik te maken van onze ervaring en kennis vergroot u uw kans op een succesvolle merkregistratie.

Voorafgaand aan de aanvraag voeren wij eerst een uitgebreid merkonderzoek voor u uit. Hier bekijken wij of uw merkaanvraag voldoet aan cruciale eisen. Is een identieke of soortgelijke merknaam niet al geregistreerd in dezelfde branche. Is uw merk niet te beschrijvend en dus onderscheidend genoeg. Dit onderzoek doen wij geheel kosteloos voor u. Zo voorkomen wij voorafgaand aan de aanvraag voor uw merkregistratie teleurstelling en kosten.

Mochten er uit dit onderzoek toch problemen naar voren komen, dan denken onze merkengemachtigden en advocaten graag met u mee om te kijken wat de beste opties zijn voor u en uw merk.  Wanneer u al veel tijd, werk en geld heeft geïnvesteerd hierin, is het zonde om er uiteindelijk niks mee te doen. Gelukkig geeft een verse kijk van onze experts op de situatie vaak interessante inzichten en mogelijkheden.

Wacht niet te lang met de registratie van uw merk

In het geval waarbij uw naam en/of logo nog niét geregistreerd zijn als merk, is het belangrijk om daar meteen werk van te maken. Zodra uw merk namelijk geregistreerd is, kan niemand daar nog verandering in brengen. Uw merknaam ligt vast en u kunt ongestoord verder met het ondernemen.

Is het verplicht om een merk te registreren?

Een merk registreren is niet verplicht, maar het biedt wel veel voordelen en garantie. Een geregistreerde merknaam is beschermd. Als merkeigenaar bepaalt u zelf wie er toestemming krijgen om onder uw merknaam te opereren. Behoudt u het monopolie voor u zelf of verkoopt u licenties aan partnerpartijen? U bent eigenaar dus u bepaalt.

Wat u kunt doen tegen inbreuk op uw merk en merkdiefstal

Wanneer uw merk geregistreerd is, kunt u direct optreden tegen onrechtmatig gebruik hiervan. U heeft immers een monopolie op uw merk. Daarmee bepaalt u of er, naast uzelf, andere partijen gebruik mogen maken van uw merk. Als een concurrent gebruik maakt van uw merk zonder uw toestemming, dan levert dat merkinbreuk op, waartegen u direct actie kunt ondernemen. Vaak is een sommatiebrief van een merkengemachtigde of advocaat al voldoende. Echter, in sommige gevallen kan het leiden tot een proces. Mocht u vragen of advies hierover willen inwinnen dan kunt u contact met ons opnemen. Ons merkenbureau in Hoorn geeft u graag advies en ondersteuning bij dit proces.

Direct uw merkregistratie aanvragen? Ons merkenbureau in Hoorn helpt!

Een merkregistratie kunt u het beste zo snel mogelijk aanvragen. Het laatste dat u wilt, is dat de concurrent er met uw merk vandoor gaat. Merkenbureau Registreermijnmerk helpt u bij de aanvraag via ons merkenbureau in Hoorn. Wij doen vooraf uitgebreid onderzoek en zorgen dat de aanvraag zo soepel mogelijk verloopt. Wilt u uw merk registreren? U kunt de aanvraag eenvoudig via onze website starten.

Contactgegevens:

Alleen op afspraak

Geldelozeweg 33
1625 NW Hoorn
T: 072 303 34 46
info@registreermijnmerk.nl

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een model registratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd model is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten