Merkregistratie

Home > Merkregistratie

Uw merk is het meest waardevolle bezit van uw onderneming. Een merk vertegenwoordigt de financiële waarde van uw organisatie en vormt daarmee een substantieel deel van de goodwill van uw organisatie. Het is dan ook van groot belang dat u door middel van merkregistratie zorgt dat dit deel goed is beschermd.

Veel ondernemers denken dat hun merk voldoende is beschermd indien zij deze gebruiken in het economisch verkeer of dat deze is beschermd op basis van het handelsnaamrecht en dat hun logo bescherming geniet op basis van het auteursrecht. Echter, het is van groot belang uw merknaam te beschermen op basis van een merkregistratie.

Het exclusieve recht om een merk te gebruiken

Uw merk registreren zorgt ervoor dat u het exclusieve recht verkrijgt tot het gebruik van uw merk in relatie tot bepaalde producten en/of diensten binnen een bepaald gebied, zoals de Benelux, de Europese Unie of zelfs internationaal . Wanneer u uw merk deponeert en het wordt geaccepteerd door de officiële merkeninstantie, voor de Benelux of de Europese Unie, wordt uw merk opgenomen in het merkenregister. Vanaf dat moment mag u het ® teken voeren bij uw merknaam en is de merkregistratie voltooid.

Treed op tegen merkmisbruik met merkregistratie

Op basis van een merkregistratie kunt u optreden tegen het gebruik en de registratie van een jonger gelijkend merk en derden die zonder toestemming uw merk gebruiken voor dezelfde of soortgelijke waren en/of diensten.

Zorgvuldige begeleiding bij uw merkregistratie

Merkregistratie en merkbewaking is een specialisme en kost tijd. Als aspirant-merkhouder doet u er daarom verstandig aan een merkengemachtigde in te schakelen. Merkenbureau Registeermijnmerk begeleidt u zorgvuldig bij het deponeren van uw merk, zodat u zich volledig kan focussen op uw onderneming.

Wat wilt u laten registreren?

Logo van The Avocado Show

Woordmerk registreren

Read More
Logo van een hagedis

Beeldmerk (logo) registreren

Read More
Logo van IDT

Woordbeeldmerk

Read More

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?


Bel ons direct! 072 30 33 446