Merkregistratie

Home > Merkregistratie

Uw merk is zonder twijfel het meest waardevolle bezit van uw onderneming. Een merk vertegenwoordigt de financiële waarde van uw organisatie en vormt daarmee een substantieel deel van de goodwill van uw organisatie. Het is dan ook van groot belang dat u door middel van merkregistratie zorgt dat dit deel goed is beschermd.

Er zijn veel ondernemers die denken dat hun merk voldoende is beschermd indien zij deze gebruiken in het economisch verkeer of dat deze is beschermd op basis van het handelsnaamrecht en dat hun logo bescherming geniet op basis van het auteursrecht. Het is echter zo dat het van groot belang is om uw merknaam te beschermen op basis van merkenregistratie. Wij vertellen u hier graag alles over.

Het exclusieve recht om een merk te gebruiken

Uw merk registreren zorgt ervoor dat u het exclusieve recht verkrijgt tot het gebruik van uw merk in relatie tot bepaalde producten en/of diensten binnen een bepaald gebied, zoals de Benelux, de Europese Unie of zelfs internationaal. Door het laten registreren van uw merknaam beschikt u dus over het exclusieve recht om uw merknaam en/of logo te gebruiken. Op het moment dat uw merknaam wordt vastlegt en geaccepteerd door de officiële merkeninstantie, wordt uw merk opgenomen in het merkenregister. Er bestaat zowel een officiële merkeninstantie voor de Benelux als de Europese Unie. 

Het proces van het aanvragen van een Europese merkregistratie neemt meer tijd in beslag dan in vergelijking met een aanvraag in de Benelux. De reden hiervoor is dat een merkregistratie op Europees niveau in een groter aantal lidstaten moet worden geregistreerd. Vanaf het moment dat uw merk officieel is opgenomen in het merkenregister, mag u het ® teken voeren bij uw merknaam en is de merkregistratie volledig voltooid.

Een merkenregistratie is daarnaast tien jaar geldig. Hierdoor bent u dus voor een lange tijd verzekerd dat niemand anders aanspraak mag maken op uw merknaam of logo. Is de registratie van uw merk verlopen en wilt u uw merkregistratie verlengen? Hierbij kunnen wij u eveneens uitstekend van dienst mee zijn.

Treed op tegen merkmisbruik met merkregistratie

Door uw merknaam te laten registreren kunt u optreden tegen het gebruik en de registratie van een jonger gelijkend merk en derden die zonder toestemming uw merk gebruiken voor dezelfde of soortgelijke waren en/of diensten. Uw merknaam laten registeren biedt u dus bescherming tegen misbruik door anderen.

Zorgvuldige begeleiding bij uw merknaam registratie

Merkregistratie en merkbewaking is een specialisme en vergt veel tijd. Als aspirant-merkhouder doet u er daarom verstandig aan een merkengemachtigde in te schakelen. Merkenbureau Registreermijnmerk begeleidt u zorgvuldig bij het deponeren van uw merk, zodat u zich volledig kan focussen op uw onderneming. 

Door het inschakelen van ons als merkenbureau, bent u er zeker van dat uw merkregistratie juist verloopt en dat u dus juridisch beschermd wordt.

Laat uw merknaam registreren via Registreermijnmerk

Heeft u nog vragen over het laten registreren van uw merknaam via Registreermijnmerk? Of heeft u nog andere vragen met betrekking tot onze diensten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. U kan ons zowel via de telefoon als mail bereiken. Wij zijn telefonisch te bereiken door te bellen naar 072 – 3033 446. Liever contact per mail? Mail dan naar info@registreermijnmerk.nl. Wij zorgen ervoor dat u spoedig antwoord krijgt van een van onze specialisten.

Wat wilt u laten registreren?

Logo van The Avocado Show

Woordmerk registreren

Read More
Logo van een hagedis

Beeldmerk (logo) registreren

Read More
Logo van IDT

Woordbeeldmerk

Read More

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?    Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


    JaNee
    BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


    Bel ons direct! 072 30 33 446