Merkregistratie

Uw merk is zonder twijfel het meest waardevolle bezit van uw onderneming. Een merk vertegenwoordigt de financiële waarde van uw organisatie en vormt daarmee een substantieel deel van de goodwill van uw organisatie. Het is dan ook van groot belang dat u door middel van merkregistratie zorgt dat dit deel goed is beschermd.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Er zijn veel ondernemers die denken dat hun merk voldoende is beschermd indien zij deze gebruiken in het economisch verkeer of dat deze is beschermd op basis van het handelsnaamrecht en dat hun logo bescherming geniet op basis van het auteursrecht. Het is echter zo dat het van groot belang is om uw merknaam te beschermen op basis van merkenregistratie. Wij vertellen u hier graag alles over.

Merk verlengen

Registreermijnmerk geeft u graag advies over het deponeren, registreren, bewaken of verlengen van uw merk.

Lees verder

Het exclusieve recht om een merk te gebruiken

Uw merk registreren zorgt ervoor dat u het exclusieve recht verkrijgt tot het gebruik van uw merk in relatie tot bepaalde producten en/of diensten binnen een bepaald gebied, zoals de Benelux, de Europese Unie of zelfs internationaal. Door het laten registreren van uw merknaam beschikt u dus over het exclusieve recht om uw merknaam en/of logo te gebruiken. Op het moment dat uw merknaam wordt vastlegt en geaccepteerd door de officiële merkeninstantie, wordt uw merk opgenomen in het merkenregister. Er bestaat zowel een officiële merkeninstantie voor de Benelux als de Europese Unie.

Het proces van het aanvragen van een Europese merkregistratie neemt meer tijd in beslag dan in vergelijking met een aanvraag in de Benelux. De reden hiervoor is dat een merkregistratie op Europees niveau in een groter aantal lidstaten moet worden geregistreerd. Vanaf het moment dat uw merk officieel is opgenomen in het merkenregister, mag u het ® teken voeren bij uw merknaam en is de merkregistratie volledig voltooid.

Een merkenregistratie is daarnaast tien jaar geldig. Hierdoor bent u dus voor een lange tijd verzekerd dat niemand anders aanspraak mag maken op uw merknaam of logo. Is de registratie van uw merk verlopen en wilt u uw merkregistratie verlengen? Hierbij kunnen wij u eveneens uitstekend van dienst mee zijn.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten

Zorgvuldige begeleiding bij uw merknaam registratie

Merkregistratie en merkbewaking is een specialisme en vergt veel tijd. Als aspirant-merkhouder doet u er daarom verstandig aan een merkengemachtigde in te schakelen. Merkenbureau Registreermijnmerk begeleidt u zorgvuldig bij het deponeren van uw merk, zodat u zich volledig kan focussen op uw onderneming.

Door het inschakelen van ons als merkenbureau, bent u er zeker van dat uw merkregistratie juist verloopt en dat u dus juridisch beschermd wordt.

Veelgestelde vragen