Handelsnaam registreren

Home > Merkregistratie > Handelsnaam registreren

Handelsnaam registreren

U wilt uw handelsnaam registreren? Dat kan bij registreermijnmerk. Het hebben van een sterke en goed beschermde handelsnaam is van groot belang voor u als ondernemer. Zo kunt u voorkomen dat een derde met dezelfde handelsnaam of soortgelijke naam verwarring wekt bij het publiek.

Handelsnaam en een merk

Een handelsnaam is de naam van een onderneming waarmee deze in het handelsverkeer naar buiten treedt. Dit optreden kan blijken uit uw briefpapier, reclames, de gevel van uw kantoor, de naam op uw bedrijfsauto etc. Het recht op uw handelsnaam verkrijgt u doordat u deze rechtmatig voert.

Na het kiezen van een geschikte handelsnaam is het verstandig om te controleren of deze niet reeds bestaat of dat deze inbreuk maakt op een merkrecht. Na uw keuze kunt u uw handelsnaam natuurlijk registreren bij het KvK. Om uw naamregistratie beter te beschermen, kun u uw handelsnaam vastleggen als merk. Registreermijnmerk kan uw handelsnaam registreren als merk.

Waarom uw handelsnaam laten registreren?

Hieronder een aantal redenen om registratie van uw handelsnaam als merk belangrijk is:

 • Een sterkere positie bij inbreuken op uw handelsnaam door bijvoorbeeld concurrenten;
 • Uw handelsnaam als merk registreren geeft u een grotere territoriale beschermingsomvang dan enkel op grond van het handelsnaamrecht;
 • Nadat uw handelsnaam als merk is geregistreerd, mag u het ®-logo gebruiken. Het gebruik hiervan in combinatie met uw handelsnaam wekt vertrouwen op.

Interesse?

Mocht u interesse hebben om uw handelsnaam te laten registreren door Registreermijnmerk neemt u dan contact met ons op. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het deponeren van uw handelsnaam of merk tot aan het voeren van inbreukprocedures.

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieLanden buiten de EUAnders, voor welk land/welke landen?


  Bel ons direct! 072 30 33 446