Woordbeeldmerk registreren

Om onderscheidend te kunnen zijn én te voorkomen dat derden u voor zijn met hun registratie is een woordbeeldmerk registreren de eerste stap. Het is ook mogelijk om een merknaam in een speciale schrijfwijze te laten vastleggen of in combinatie met een logo. Bij een woordbeeldmerk wordt ook de vormgeving van het merk (bijvoorbeeld het lettertype, de kleuren en figuratieve elementen) beschermd. Denk bijvoorbeeld aan merknamen, zoals Tomorrowland of Nike die ook als woordbeeldmerk zijn vastgelegd in een bijzondere schrijfwijze. Voor de registratie van een merknaam waarvan de vormgeving van belang is spreken we van een woordbeeldmerk.

Wat is een woordbeeldmerk?

Een ‘merk’ kan uit allerlei onderdelen bestaan en zo kan men ook een woord- en beeldmerk registeren als combinatievorm. Een woordbeeldmerk bestaat uit een woordelement en een beeldelement. Er zijn talloze mogelijkheden. Zo kan deze vastgelegd worden in een persoonlijke kleur, font en formaat. Een woordbeeldbeeldmerk registreren, doet u niet alleen om de huisstijl van uw onderneming vorm te geven, maar ook om merkbekendheid op te bouwen.

Woord- en beeldmerk registreren voor betere bescherming

Als u verzekerd wilt zijn van een goede bescherming van uw merk is de registratie van een woordbeeldmerk essentieel. Hiermee kunt u bescherming verkrijgen op de combinatie van het woordelement en de grafische elementen zoals een logo of een merknaam uitgevoerd in een niet-gangbaar lettertype (in kleur), zoals bijvoorbeeld Porsche of SpaceScooter.

Door een uniek woordbeeldmerk te registreren, voorkomt u dat derden inbreuk kunnen maken op uw merk. Merkenbureau Registreermijnmerk kan u volledig ondersteunen. Wij doen een identiek merkonderzoek, maar ondersteunen u ook bij de registratie, bescherming en het verlengen van uw merkrechten.

Bescherm het onderscheidend vermogen van uw merk

Tevens kan het registreren van een woordbeeldmerk een oplossing zijn in het geval u graag een merknaam wilt registreren, maar dat deze naam over onvoldoende onderscheidend vermogen blijkt te beschikken om te kunnen worden geregistreerd als woordmerk. Door het toevoegen van een onderscheidend logo kan zodoende het gebrek aan onderscheidend vermogen worden opgeheven. U verkrijgt dan bescherming op de totaliteit van de uitvoeringswijze. Dat wil zeggen de combinatie van de merknaam en het logo.

Hoe kunt u een woordbeeldmerk registreren?

Merkenbureau Registreermijnmerk kan u ondersteunen in het complexe proces van registratie. Zo wordt een woordbeeldmerk registreren u volledig uit handen genomen en weet u zeker dat alles correct verloopt. Wij doen hiervoor allereerst een gedegen merkonderzoek binnen het gebied waar u het woordbeeldmerk wilt laten registeren. Hieruit maken wij op of het door u gekozen merk nog beschikbaar is. Als alles in orde is, dienen we uw merk in bij het merkenregister van de Benelux, Europese Unie of internationaal. Zij beoordelen of uw woordbeeldmerk voldoet aan de eisen en absolute gronden waar deze aan moet voldoen.

Uw woordbeeldmerk registreren met ons?

Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw woordbeeldmerk goed beschermd is? Laat Merkenbureau Registreermijnmerk u dan ondersteunen bij de registratie. Wij beschikken over een ruime kennis en expertise en voorzien u graag van een vrijblijvend advies. U kunt voor een afspraak contact opnemen met ons door het contactformulier in te vullen. Wij zullen u spoedig benaderen voor een gesprek