Woordbeeldmerk registreren

Home > Merkregistratie > Woordbeeldmerk registreren

Het is ook mogelijk om een merknaam in een speciale schrijfwijze te laten vastleggen of in combinatie met een logo. Bij een woordbeeldmerk wordt ook de vormgeving van het merk (bijvoorbeeld het lettertype, de kleuren en figuratieve elementen) beschermd. Denk bijvoorbeeld aan merknamen zoals Tomorrowland of Nike die als woordbeeldmerk zijn vastgelegd in een bijzondere schrijfwijze. Voor de registratie van een merknaam waarvan de vormgeving van belang is spreken we van een woordbeeldmerk.

Bescherming van twee elementen

Door middel van het registreren van een woordbeeldmerk tracht men bescherming te verkrijgen op de combinatie van het woordelement en de grafische elementen zoals een logo of een merknaam uitgevoerd in een niet-gangbaar lettertype (in kleur), zoals bijvoorbeeld Porsche of Spacescooter.

Bekende voorbeelden van woordbeeldmerken.

Bescherm het onderscheidend vermogen van uw merk

Tevens kan het registreren van een woordbeeldmerk een oplossing zijn in het geval u graag een merknaam wilt registreren maar dit deze naam over onvoldoende onderscheidend vermogen blijkt te beschikken om te kunnen worden geregistreerd. Door het toevoegen van een onderscheidend logo kan zodoende het gebrek aan onderscheidend vermogen worden opgeheven. U verkrijgt dan bescherming op de totaliteit van de uitvoeringswijze, dat wil zeggen de combinatie van de merknaam en het logo.

Merkenbureau Registreermijnmerk beschikt over ruime kennis en expertise en voorziet u graag van een vrijblijvend advies.

Wilt u een woordbeeldmerk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?    Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


    JaNee
    BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


    Bel ons direct! 072 30 33 446