Misleidende facturen – wees altijd alert!

Helaas komt het op dit moment nog steeds vaak voor dat oplichters zich voordoen als officiële merkeninstantie en merkhouders een factuur sturen voor de merkaanvraag of de verlenging van een reeds bestaande merkregistratie. Merkaanvragen worden na goedkeuring door de merkeninstantie gepubliceerd in een openbaar merkenregister waarbij tevens de gegevens van de merkhouder zichtbaar zijn. Op die manier is het voor oplichters betrekkelijk eenvoudig de merkhouders een misleidende factuur – een zogenoemde spookfactuur – toe te sturen. Deze facturen zien er erg geloofwaardig uit doordat uw merk wordt genoemd en de facturen afkomstig lijken te zijn van een merkeninstantie.

Wij adviseren u dan ook geen enkele factuur die niet afkomstig is van Merkenbureau Registreermijnmerk te betalen. Officiële merkeninstanties sturen namelijk nooit rechtstreeks een factuur aan de merkhouder.

Ook op de site van de officiële merkeninstantie van de Benelux (BOIP), de Europese Unie (EUIPO) en met betrekking tot internationale registraties (WIPO) kunt u voorbeelden zien van misleidende facturen.

Twijfelt u over een factuur of heeft u een ander document ontvangen waarvan u niet zeker weet of het afkomstig is van een betrouwbare partij aarzel dan niet maar stuur het betreffende document aan ons toe ter controle. Wij kunnen u vaak gelijk vertellen of u te maken heeft met een spookfactuur.

Contact

Indien u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met een van onze merkgemachtigden. Als u een vrijblijvend advies wilt ontvangen over het registreren van uw merk, dan kunt u eveneens contact opnemen met een van de merkgemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten