Presentatie: De weg van idee naar product of dienst

Recentelijk (21-6-2018) heeft advocaat en merkengemachtigde mr. Kees Meijer in het kader van de University Awards een presentatie gehouden voor een groot aantal ondernemers van de JCI Alkmaar, zijnde een organisatie die zich inzet voor persoonlijke ontwikkeling van haar leden en diverse goede doelen en projecten.

De presentatie had als titel “De weg van idee naar product of dienst”. Met gebruik van duidelijke, praktijkgerichte voorbeelden heeft Kees uitleg gegeven over de te nemen (vervolg)stappen op het moment dat u een idee heeft wat u graag wenst (door) te ontwikkelen tot daadwerkelijk een product of dienst waarmee u ook echt de markt op kunt. Daarbij kwam onder meer aan de orde of en zoja, hoe u uw idee kunt beschermen en wat er allemaal bij komt kijken. Onderwerpen als (bescherming via) de handelsnaamwet, het merkenrecht, het modellenrecht, het auteursrecht (ook wel copyright genoemd), het octrooirecht (ook wel patent genoemd), i-DEPOTS en geheimhoudingsovereenkomsten (ook wel nda’s genoemd) kwamen tijdens de presentatie ruimschoots aan bod.

 

De sheets van de presentatie kunt u hier: Presentatie Kees Meijer Juniorkamer_versie 2 terugvinden.

 

Heeft u over de presentatie vragen, of heeft u zelf een idee en weet u niet waar en hoe u moet beginnen om dit idee tot leven te brengen en/of zoekt u daarvoor de gewenste bescherming, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met Mr. Kees Meijer. Hij is bereikbaar onder nummer 072-3033446 of via de e-mail: meijer@registreermijnmerk.nl .

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten