mr. Evert Hoekstra

Advocaat/partner

E-mailadres

hoekstra@registreermijnmerk.nl
Evert Hoekstra Advocaat CKH Advocaten

Evert Hoekstra is direct na afronding van de studie Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam begonnen als advocaat. Zijn praktijk richt zich hoofdzakelijk op de ondernemer en met het volgen van specialisatieopleidingen aan de Grotius Academie, heeft hij zijn kennis van het ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en sportrecht verdieping gegeven. Bovendien weet en begrijpt Evert, als partner en mede-eigenaar van CKH Advocaten en Registreermijnmerk, als geen ander wat er komt kijken bij het ondernemerschap.

Op zijn vakgebied heeft hij met grote regelmaat te maken met het intellectueel eigendomsrecht. “Het intellectueel eigendom vormt een belangrijk onderdeel van de waarde van een onderneming. Onze specialisten brengen de intellectueel eigendomsrechten in kaart en gaan onder meer na of de aanwezige merkregistraties de lading wel voldoende dekken en ondernemen actie als dat niet het geval blijkt te zijn. Uiteraard is dat van groot belang wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een bedrijfsovername of fusie.”

Een bijzondere groep van zelfstandig ondernemers die Evert in zijn praktijk bijstaat, zijn de (internationale) topsporters. Ook voor hen worden de intellectuele eigendomsrechten tot in de puntjes verzorgd. “Het verdienmodel van een topsporter reikt veel verder dan het enkel uitoefenen van de sport. Tegenwoordig is de grootste inkomstenbron van de topsporter het maken van reclame door zijn of haar naam aan een product of dienst te verbinden. Wij zorgen ervoor dat de benodigde merkregistraties, contracten en licenties piekfijn in orde zijn, zodat de sporter zich zonder zorgen op trainingen en wedstrijden kan blijven focussen.”

Evert zijn merken? Als fervent BMW-rijder kan hij niet anders dan de Duitse automaker als een van zijn favorieten te bestempelen. “Sportief rijden en comfort worden bij BMW ultiem gecombineerd.” Ook heeft hij bewondering voor de makers van de SPACE SCOOTER: een innovatieve step voor jong en oud van Hollandse bodem. “De SPACE SCOOTER heeft ver buiten de Nederlandse grenzen kinderen weer de straat op gekregen. Als collega-ondernemer kan ik alleen maar bewondering hebben voor het wereldwijde succes dat een Nederlandse onderneming hiermee heeft bereikt.”

Evert is lid van de specialistenvereniging Vereniging Corporate Litigation (VCL) en de Nederlandse Vereniging van (internationale) Incassoadvocaten (VIA).