mr. Kees Meijer

Advocaat/partner

E-mailadres

meijer@registreermijnmerk.nl
Kees Meijer Advocaat CKH Advocaten

Kees Meijer is na een succesvolle afronding van de studie Nederlands Recht, vanaf 2005 werkzaam als advocaat bij CKH-Advocaten. In zijn praktijk richt hij zich voornamelijk op het contractenrecht en intellectueel eigendomsrecht. Inmiddels mag Kees zich tot een van de partners van het advocatenkantoor rekenen en heeft hij met het oprichten van Registreermijnmerk, zijn expertise op het gebied van intellectueel eigendomsrecht een platform gegeven. “In mijn praktijk werd ik talloze keren geconfronteerd met merkregistraties die te wensen over lieten. Dat moet beter kunnen, inclusief een goede service, zonder dat de cliënt de hoofdprijs hoeft te betalen. Ons businessplan bleek een formule voor succes en zo hebben we in korte tijd een groot marktaandeel weten te bemachtigen.”

Eén van zijn all-time favoriete merken is PORSCHE. “Al van jongs af aan ben ik idolaat van het meest succesvolle sportwagenmerk ter wereld. De mensen achter het merk weten PORSCHE steeds opnieuw uit te vinden, zonder daarbij de voor haar zo kenmerkende eigenschappen te verliezen. Het merk staat voor tijdloze klasse en weet jong tot oud te intrigeren. Bijzonder knap.”

Gefascineerd is Kees door de ontwikkeling van het merk THUNDERDOME. “Als tiener stond ik op de THUNDERDOME feesten te housen. Nu, 25 jaar later, geniet het merk als grondlegger van de hardcore muziek nog altijd wereldwijd aanzien en heeft het een ware cultstatus bereikt. Na een afwezigheid van vijf jaar is de jubileumeditie van het dancefeest binnen een half uur uitverkocht! Dat zegt toch wel iets over de kracht van het merk THUNDERDOME.”

Kees is lid van de BMM (Beneluxverenging voor merken- en modellenrecht), Vereniging voor Intellectuele Eigendom/AIPPI, Vereniging voor Auteursrecht, Vereniging voor Sport & Recht, juridisch secretaris van het Instituut Sportrechtspraak en lid van de JCI (Junior Kamer Alkmaar).