Beyond sports

Home > Uitgelicht > Beyond sports

Heel voetbal liefhebbend Nederland keek afgelopen weekend reikhalzend uit naar de topper Feyenoord – PSV. Een wedstrijd die wel eens het kampioenschap kan beslissen. En zo geschiedde. Feyenoord won die wedstrijd met 2 – 1 door een doelpunt waar nog lang over zal worden nagepraat. Met behulp van doellijntechnologie wees scheidsrechter Bas Nijhuis resoluut naar het midden. Via deze technologie kon Nijhuis namelijk vaststellen dat Jeroen Zoet, de keeper van PSV, de bal per ongeluk zelf over de doellijn had getrokken en daarmee Feyenoord eigenhandig de overwinning (en wellicht ook het kampioenschap) had bezorgd.

Maar dat was niet eens het meest indrukwekkende technische hoogstandje dat bij diezelfde wedstrijd werd ingezet. Via de app van FOX Sports was de wedstrijd namelijk te volgen in Virtual Reality (VR); alsof je zelf tussen de spelers op het veld stond! Een geheel nieuwe manier voor fans om de wedstrijd te ervaren.

Deze VR technologie is het werk van Beyond Sports.  Zij ontwikkelen toepassingen voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in de sport. En dan moet je niet alleen denken aan voetbal. Ook voor sporten als rugby, hockey, tennis, golf en volleybal ontwikkelt Beyond Sports bijvoorbeeld virtuele trainingsmethoden en wedstrijd analyses. Sport in de 21ste eeuw.

VR werd trouwens niet voor het eerst gebruikt bij de wedstrijd van afgelopen weekend. Beyond Sports gebruikt de techniek al langere tijd in het professionele voetbal om spelers virtueel te kunnen trainen. Een unieke trainings- en analysetool laat je wedstrijden herbeleven door middel van een VR-bril, waardoor trainingen kunnen worden verbeterd. Een methode die haar vruchten afwerpt, niet alleen voor de clubs die gebruik maken van de techniek. Beyond Sports zelf won ook al diverse prijzen – zoals de Dutch Game Award 2015 – voor haar voortrekkersrol in sport en techniek.

Beyond Sports verovert als vernieuwend bedrijf de wereld. Zo opent zij binnenkort zelfs een vestiging in Los Angeles (U.S.A.) om aan de Amerikaanse vraag te kunnen voldoen. Wilt u meer informatie over wat Beyond Sports voor u kan betekenen, aarzel dan niet langer en neem contact met ze op.

Bel ons direct! 072 30 33 446