KRAMER

Home > Uitgelicht > KRAMER

KRAMER

Kramer en Zonen B.V.

Al vijf generaties maken de Kramer’s zuurkool, sinds 1890. Gert Kramer begon met de fabricage van zuurkool, waarbij de kool met de hand werd gesneden op een koolschaaf. De kool werd in houten staan vaten ingemaakt en in zogenaamde oxhoofden (vaten van 200 liter) verpakt. Het transport geschiedde met zeilschepen en in het eerste jaar was de vaart 3 maanden gestremd vanwege strenge vorst, dus werden de oxhoofden met zuurkool over ’t ijs naar het spoorwegstation gerold.

De tweede generatie Kramer moest twee wereldoorlogen en de grote crisis van de dertiger jaren doorstaan terwijl de derde generatie Kramer voor de opdracht stond om aan het front van de ontwikkelingen te blijven door te mechaniseren, te industrialiseren, te voldoen aan eisen van milieu, kwaliteit en hygiëne. Moderne machines boren en snijden dan de kool en hygiënisch plastic fust vervangt de houten vaten. Speciale verpakkingsmachines brengen verse zuurkool in consumentenverpakking, vacuüm verpakt waarbij een strenge kwaliteitscontrole het productieproces continue bewaakt. Het overtollige zuurkoolvocht uit de fabriek wordt verwerkt in een grote eigen waterzuiveringsinstallatie.

Kramer oud kantoor
Kramer vestiging

De vierde generatie werd geconfronteerd met schaalvergrotingen. Een enorme afname van het aantal groentespeciaalzaken resulteerde in steeds groter wordende supermarkt organisaties. De strenge kwaliteitscontroles werden georganiseerd in certificaten zoals HACCP, GLOBAL G.A.P. en BRC. Door de introductie van het internet werden de afstanden met het buitenland kleiner, de zuurkoolmarkt groter en de communicatie met de klant digitaal.

Ook nu blijft zuurkool maken voor de vijfde generatie Kramer een ambacht. Elke dag moet het goed en moet het beter. Kool groeit onder steeds wisselende omstandigheden en elk jaar levert een andere weerkaart. De lucht, het water en de grond zijn nu anders dan in 1890 en de eisen van het publiek ook, maar dat houdt de zuurkoolmakers jong.

Kwaliteit

In hun moderne, BRC gecertificeerde, productiebedrijven maakt Kramer van hoogwaardige grondstoffen topkwaliteit producten. Deze producten bestaan uit Hollandse kool met name geteeld op de vruchtbare gronden van de kop van Noord-Holland. Het eigen landbouwbedrijf staat garant voor de hoogste kwaliteit, natuurlijk Global G.A.P. gecertificeerd.

Kramer logo groot

Merk registreren

G. Kramer en Zonen B.V. heeft haar merken zorgvuldig laten vastleggen door Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. Wilt u uw merk registreren of meer informatie ontvangen over het registreren van merken? Neem dan contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend advies.

Bel ons direct! 072 30 33 446