WAARSCHUWING: misleidende facturen!

Standaard waarschuwen wij onze klanten al voor het feit dat er veel spookfacturen aan merkhouders verstuurd worden. Doordat een nieuwe merkaanvraag wordt gepubliceerd in een openbaar merkenregister zijn de gegevens van de merkhouder ook zichtbaar. Helaas zijn er veel oplichters actief die hier misbruik van maken en het is heel lastig om hier iets tegen te doen. U kunt hier meer over lezen in onze eerdere blog over dit onderwerp.

Nieuwe manier

Waar bekend was dat de spookfacturen voorheen werden gestuurd nadat er een nieuwe merkaanvraag werd ingediend, is er tegenwoordig een nieuw soort brief/spookfactuur in omloop. De brief lijkt afkomstig van de Europese Merkeninstantie en heeft de vorm van een onechte beslissing. Hierbij maakt de partij die de brief verstuurt, gebruik van zowel het logo, als het lettertype van de Europese Merkeninstantie.

De factuur lijkt een ondertekende brief te zijn waarbij de Europese Merkeninstantie een beslissing heeft genomen over de merkaanvraag en dat er een aanvullend bedrag betaald dient te worden, zogenaamde registratietaksen, om het merk definitief in te laten schrijven.

Niet zomaar betalen

Dit is echter niet juist! Als u uw merk via Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. heeft aangevraagd, zult u nooit facturen van derden hoeven te betalen. Dit loopt dan allemaal via ons kantoor en u hoeft dan ook alleen facturen van ons afkomstig te betalen. Uiteraard zijn wij duidelijk en transparant over de kosten en zullen er nooit zomaar extra facturen van andere bureaus betaald hoeven te worden. Bij ons ontvangt u in principe één factuur voor het hele registratieproces (mits er geen bezwaar van het merkenbureau of van derden komt, maar dan wordt u hier door ons over geïnformeerd).

 

Contact

Heeft u hier vragen over of heeft u een factuur ontvangen waar u over twijfelt? U kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan of het klopt. U kunt een factuur waarover u twijfelt altijd aan ons sturen ter controle. Wij kunnen goed inschatten of het een spookfactuur betreft, maar aangezien dit eigenlijk bijna altijd het geval is, is ons advies: NIET BETALEN!

Wilt u zelf een nieuw merk aanvragen of heeft u een voorlopige beslissing over uw merk ontvangen en wilt u hier advies over dan kunt u altijd contact opnemen met onze merkengemachtigden. Wij kunnen u bijstaan en adviseren over de mogelijkheden.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten