BREXIT: TOT EN MET 30-09-2021 EEN VOORDELIG TARIEF VOOR EEN UK MERKAANVRAAG

Wat zijn de gevolgen van de BREXIT voor uw merk?

Op 1 januari 2021 heeft het Verenigd Koninkrijk definitief de Europese Unie verlaten. Indien u een EU merkregistratie had op dat moment, is deze automatisch omgezet naar een nationale UK merkregistratie (naast een EU  merkregistratie voor de overige EU landen). Onze klanten hebben hierover separaat bericht ontvangen.

Indien u een lopende merk- en/of modelaanvraag in de EU had op 1 januari 2021 heeft u geen merkbescherming in het Verenigd Koninkrijk. Wel is het tot en met 30 september 2021 mogelijk een nationale aanvraag voor uw merk en/of model in het Verenigd Koninkrijk in te dienen om uw merkrechten in het Verenigd Koninkrijk te waarborgen waarbij de aanvraagdatum van de EU merk- of modelaanvraag kan worden behouden. Hiervoor hanteren wij een aangepast tarief.

Als u van dit voordeel gebruikt wilt maken of advies wenst over een merkregistratie in de EU, het Verenigd Koninkrijk of elders kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. Wij zijn bereikbaar onder nummer 072 303 34 46 of per e-mail via info@registreermijnmerk.nl.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten