Een merkregistratie wijzigen, kan dat eigenlijk wel?

Het belang van een volledige classificatie

Het komt regelmatig voor dat ondernemers een merk aanvragen voor producten en/of diensten, maar dat later blijkt dat het merk nog voor meer producten en/of diensten aangevraagd had moeten worden. Veel ondernemers verkeren in de veronderstelling dat die producten en/of diensten toegevoegd kunnen worden aan de bestaande registratie of dat het logo naar verloop van tijd kan worden aangepast binnen dezelfde registratie. Helaas…dit is niet mogelijk. De enige optie is het indienen van een nieuwe merkaanvraag. En dat is zonde, want het kan veel geld schelen door een merkaanvraag gelijk zo volledig mogelijk in te dienen. Bedenk dan ook goed ten tijde van de merkaanvraag waar het merk niet alleen nu, maar ook met het oog op de toekomst voor gebruikt gaat worden.

Schakel een merkengemachtigde in

En nog belangrijker, schakel tijdig de hulp van een merkengemachtigde in om onaangename verrassingen te voorkomen. Het lijkt allemaal heel simpel, maar in de praktijk blijkt het vaak fout te gaan wanneer ondernemers zelf een merkaanvraag indienen. Wij kunnen helpen bij het opstellen van een zo volledige mogelijk klassenvoorstel wat zorgt voor een optimale bescherming van uw merk.

Tijdige doorgave van wijzigingen essentieel

En niet minder belangrijk, geef wijzigingen met betrekking tot de naam van de merkhouder, het adres van de merkhouder of wanneer het merk is overgedragen aan een andere entiteit tijdig aan ons door zodat wij de wijzigingen kunnen doorvoeren in het merkenregister. Dat is namelijk wel mogelijk. De gegevens in het register moeten in overeenstemming zijn met de feitelijke situatie. Dat is essentieel om je op je rechten te kunnen beroepen.

Maak gebruik van onze expertise

Maak gebruik van onze expertise als je een merk wil registreren of wijzigingen wilt doorvoeren bij een bestaande merkregistratie.

Mail naar info@registreermijnmerk.nl of bel 072-303 34 46

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten