Merkonderzoek

Home > Merkregistratie > Merkonderzoek

De beschikbaarheid onderzoeken van het door u gewenste merk is van groot belang om conflicten met andere merkhouders te voorkomen. Merkenbureau Registreermijnmerk beschikt over ruime expertise om u hierbij van dienst te zijn en voert graag een vrijblijvend merkonderzoek voor u uit. Door het uitvoeren van een merkonderzoek verkrijgt u zekerheid of het merk of het logo wat u wenst te deponeren nog niet door derden is geregistreerd. Merkenbureau Registreermijnmerk geeft u naar aanleiding van het merkonderzoek een advies over de beschikbaarheid en de registreerbaarheid van het door u gewenste merk.

Merkonderzoek

Bent u van plan om een merk op te starten? Dan bent u waarschijnlijk druk bezig met het bedenken van een naam en een logo. Indien u dit al heeft bedacht, is het van groot belang dat u kijkt of de naam en/of logo beschikbaar zijn. Om te kijken of de naam en/of het logo beschikbaar zijn, is het aan te raden om een merkonderzoek uit te laten voeren. Uit dit onderzoek kan namelijk naar voren komen of het merk beschikbaar is of niet. Door het laten uitvoeren van een merkonderzoek voorkomt u dat u gebruikmaakt van een bestaand merk en dus ook eventuele juridische gevolgen. Dit conflict kan veel tijd, kosten en problemen met zich mee brengen. Het simpelweg laten uitvoeren van een merkonderzoek kan deze problemen dus voorkomen.

Indien u van plan bent om het merkonderzoek uit te laten voeren, dan is het aan te raden om dit te laten doen door een erkend en gespecialiseerd merkenbureau. Registreermijnmerk is al jarenlang actief op het gebied van merkregistraties en alles wat erbij komt kijken. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om een merkonderzoek uit te laten voeren. Met behulp van onze expertise zijn wij in staat om een gedegen en betrouwbaar merkonderzoek uit te voeren. Vervolgens kunnen wij ook het proces van uw merknaam registreren volledig uit uw handen nemen!

Merkonderzoek uitvoeren

Het merkonderzoek dat wordt uitgevoerd door de specialisten van Registreermijnmerk zorgt ervoor dat u zekerheid verkrijgt of u het merk wel of niet kunt gebruiken. Uit het onderzoek kunnen meerdere uitkomsten naar voren komen. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat het merk al wordt gebruikt door een andere onderneming. Indien dit het geval is, dan dient u op zoek te gaan naar een nieuwe naam of logo. Zoals we al eerder hebben beschreven, kan het gebruiken van een bestaande merknaam of logo enorm veel juridische procedures tot gevolg hebben. Vooral als startende ondernemer is het geen fijn begin wanneer u direct juridische procedures moet ondervinden. Vraag daarom nu vrijblijvend een merkonderzoek aan bij Registreermijnmerk!

Soorten merkonderzoeken

Bij Registreermijnmerk is het mogelijk om twee soorten merkonderzoek uit te laten voeren. Wij bieden namelijk een merkonderzoek aan dat kosteloos is, maar ook een merkonderzoek waarbij de kosten op aanvraag zijn. Wij voeren alleen een betaald merkonderzoek uit indien een extern merkonderzoek daadwerkelijk nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er extra zekerheid vereist is met betrekking tot de beschikbaarheid van het merk. De kosten van dit merkonderzoek bespreken wij vooraf met u, waardoor u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met gerenommeerde partners van ons merkenbureau. Hierdoor bent u er zeker van dat u een gedegen onderzoek ontvangt waar u daadwerkelijk wat aan hebt.

Afbeelding met bestand met een vergrootglas er over heen

Allereerst zal Merkenbureau Registreermijnmerk voor u geheel kosteloos en vrijblijvend een uitgebreid merkonderzoek verrichten.

 • Bestaan er identieke reeds geregistreerde merken?
 • Zijn deze merken geregistreerd voor identieke en/of soortgelijke waren en/of diensten?
Extern onderzoek logo

In bepaalde gevallen kan een extern merkonderzoek aan te bevelen zijn.

 • Hoge mate van zekerheid over de beschikbaarheid van het merk
 • Uitgevoerd door gerenommeerde partners van Merkenbureau Registreermijnmerk

Vraag nu snel een gratis merkonderzoek aan!

Heeft u nog vragen over het laten uitvoeren van een merkonderzoek door Registreermijnmerk? Of heeft u nog vragen over de andere diensten die wij als merkenbureau aanbieden? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op! U zult altijd worden geholpen door een van onze experts. Wij zijn zowel via de mail als telefoon te bereiken. U kunt een mail sturen naar info@registreermijnmerk.nl. Heeft u liever contact per telefoon? Bel dan naar 072 30 33 446. Wij staan altijd voor u paraat!

Wilt u een merk laten onderzoeken?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Bel ons direct! 072 30 33 446