Internationaal merk registreren

Home > Merkregistratie > Internationaal merk registreren

Een internationale merkenregistratie is maatwerk, want er bestaat geen kant-en-klare internationale merkregistratie. Samen met u bepaalt Merkenbureau Registreermijnmerk in welke landen uw merk moet worden geregistreerd.

Voordeel van een internationale registratie ten opzichte van een Europese Unie registratie is dat mogelijke bezwaren uit één land tegen uw merkregistratie beperkt blijven tot dat ene land. Stuit uw merk in één land op oppositie, dan heeft dit alleen invloed op de bescherming in dat land en niet op de bescherming in overige landen. Bij een Europese Unie registratie daarentegen geldt dat in het geval vanuit één EU-lidstaat met succes oppositie tegen uw merk wordt ingesteld, u de gehele Europese Unie registratie verliest.

 

Merkonderzoek

Voorafgaand aan een internationale merkregistratie voeren wij een gedegen onderzoek uit. Via dit onderzoek controleren we de beschikbaarheid van uw merk en/of logo per land waarin u wilt registreren. Hierdoor verkrijgt u zekerheid of het door u gekozen merk en/of logo nog niet geregistreerd is in de betreffende landen. Het zou zonde zijn als u het merk deponeert en vervolgens te horen krijgt dat uw merknaam en/of logo al geregistreerd is, of te veel raakvlak heeft met een bestaand merk in het land.

De specialisten van Merkenbureau Registreermijnmerk hebben de kennis en ervaring om u hiervoor te behoeden. Dit kan u een hoop tijd en geld besparen en daarbij doen wij dit onderzoek kosteloos en geheel vrijblijvend.

 

Het verschil tussen een Europese en internationale registratie

Een merk registreren kan zowel in de Benelux als in de Europese Unie, maar ook internationaal dat wil zeggen buiten de Europese Unie. Waar u voor zou moeten kiezen, hangt af van uw idealen, uw product en/of dienst en het kosten-baten plaatje. Een registratie binnen de Benelux vraagt vanzelfsprekend minder van uw tijd dan een registratie binnen de gehele Europese Unie. Merkenbureau Registreermijnmerk denkt met u mee over de beste tactiek en over welke keuzes voor uw merk het beste kunnen uitpakken.

Een merk internationaal registreren kan separaat in één enkel land, maar u kunt er ook voor kiezen om dit bijvoorbeeld in zowel de Benelux, als Frankrijk en Zwitserland te doen. Of hier met uw merk mogelijkheden voor zijn, hangt af van veel factoren. Zoals aangegeven, is dit zeer complex en vraagt dit om maatwerk. Samen met u kijkt Merkenbureau Registreermijnmerk graag naar de beste mogelijkheden en doen wij doelgericht internationaal merkonderzoek voor u.

 

Eisen internationale merkregistratie

Wanneer u een merk internationaal wilt registreren, moet u hiervoor eerst een basisregistratie hebben. De basisregistratie van uw merk vindt plaats in de Benelux (BBIE) of de Europese Unie (EUIPO). Is de registratie akkoord? Dan zullen wij samen met u het merk registreren bij het World Intellectual Property Office (WIPO). Bij het WIPO kiest u vervolgens in welke landen u het merk wilt laten registreren en beschermen.

 

Een merk wereldwijd registreren

Een merk wereldwijd registreren vraagt tevens om een basisregistratie bij het BBIE of EUIPO. Er is namelijk geen kant-en-klare wereldwijde merkregistratie waarmee een merk internationaal geregistreerd kan worden. Een wereldwijde merkregistratie vraagt om maatwerk. Merkenbureau Registreermijnmerk doet graag merkonderzoek voor u om erachter te komen in welke landen het verstandig is om uw merk te laten registreren. Uw merk moet in de betreffende landen vervolgens beschermd worden conform de nationale wetgeving van dat land. Dankzij onze wereldwijde ervaring kunnen wij u voorzien van een passend advies.

 

Uitbreiden naar meerdere landen

Een internationale registratie via WIPO is eenvoudig uit te breiden. Om een voorbeeld te noemen: u heeft in de Benelux een succesvol merk opgebouwd. Met dit merk wilt u nu uitbreiden naar Brazilië, Amerika en Canada. Een internationaal depot biedt dan soelaas. Vraag vrijblijvend bij Merkenbureau Registreermijnmerk een offerte op voor de kosten van een internationaal depot.

 

Ook een internationaal merk registreren? Neem contact op

De specialisten van Merkenbureau Registreermijnmerk helpen u graag bij een internationaal merkonderzoek, zodat u het merk van uw onderneming internationaal kan registreren. Neem contact op middels ons uitgebreide contactformulier en wij geven u spoedig een reactie.

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?    Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


    JaNee
    BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


    Bel ons direct! 072 30 33 446