Modelregistratie verlengen

Home > Modelregistratie > Modelregistratie verlengen

Een model is 5 jaar geldig, te rekenen vanaf de depotdatum. Tegen het einde van de termijn van 5 jaar kunt u ervoor kiezen het model te verlengen of te laten vervallen. Wenst u het model te verlengen, is dit mogelijk tegen betaling van taksen. Een modelregistratie kan met vier achtereenvolgende periodes van vijf jaar worden verlengd. De maximale beschermingsduur is dus 25 jaar.

Tarieven voor modelregistratie verlengen

Foto van de europese kaart met de Benelux gemarkeerd

Benelux

 • Laagste prijsgarantie met de beste service
 • 5 jaar verlenging

€ 575 ex BTW

Read More
Foto van de kaart van Europa

Europese Unie

 • Laagste prijsgarantie met de beste service
 • 5 jaar verlenging

€ 1500 ex BTW

Read More

Wilt u een model laten verlengen?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Een model is 5 jaar geldig, te rekenen vanaf de depotdatum. Tegen het einde van de termijn van 5 jaar kunt u ervoor kiezen het model te verlengen of te laten vervallen. Wenst u het model te verlengen, dan is dit mogelijk tegen betaling van taksen. Een modelregistratie kan met vier achtereenvolgende periodes van vijf jaar worden verlengd. De maximale beschermingsduur is dus 25 jaar.

   

  Waarom uw modelregistratie verlengen?

  Tot en met 5 jaar na het deponeren van uw model, heeft u recht op modelbescherming. Wanneer u daarna niet kiest voor het verlengen van uw modelregistratie, loopt u kans op modelinbreuk. Derden mogen vanaf dan namelijk gebruik gaan maken van uw model, omdat deze niet meer officieel op naam van uw organisatie geregistreerd staat. Het is dus zeker in uw voordeel om het model te verlengen. Merkenbureau Registreermijnmerk kan u hierbij ondersteunen.

   

  Modelbescherming

  Als ondernemer steekt u veel tijd in het bedenken en ontwerpen van uw model. Wanneer deze het gewenste karakter bereikt, wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk gaan inzetten voor uw product en/of dienst. Heeft u het model geregistreerd, dan is deze beschermd. Kiest u er niet voor om de registratie na 5 jaar opnieuw te verlengen, dan vervalt ook uw modelbescherming. Derden kunnen uw model gaan gebruiken en men loopt hierdoor dikwijls tegen uitzichtloze auteursrechtelijke geschillen aan.

  Door uw modelregistratie tijdig te verlengen bij Merkenbureau Registreermijnmerk voorkomt u dat men ervandoor kan gaan met uw ontwerp en realiseert u goede modelbescherming. Een modelbescherming verlengt u bij het BBIE binnen de Benelux of bij het EUIPO binnen de Europese Unie.

   

  Registratie in de Benelux

  Wanneer u een model heeft ontworpen, kunt u kiezen voor een modelregistratie in de Benelux bij het BBIE. Dit is het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom, de plek waar registratie en verlenging van uw model mogelijk is. Wanneer u kiest voor het verlengen van uw modelregistratie betaalt u taksen. De verlenging van een modelregistratie bij het BBIE kan met vier maal vijf jaar verlengd worden tot de 25 jaar is bereikt. Merkenbureau Registreermijnmerk kan dit voor u onderhouden.

   

  Registratie binnen de Europese Unie

  Merkenbureau Registreermijnmerk kan uw modelregistratie tevens verlengen binnen de Europese Unie. Dit gebeurt bij het EUIPO, het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie. Net als wanneer u een model verlengt bij het BBIE, dient u ook hier bij de verlenging van uw model de taksen te betalen. Alle vragen omtrent verlenging van uw modelregistratie bij het EUIPO ontvangen wij graag van u. Merkenbureau Registreermijnmerk zal u dan verder helpen.

   

  Internationaal registreren

  Naast een registratie binnen de Benelux of de Europese Unie, kunt u er ook voor kiezen om uw model internationaal te laten registreren. Bij een internationale registratie kiest u zelf voor welke landen u modelbescherming wilt. Dit kan één specifiek land zijn binnen Europa (niet specifiek de EU), maar u kunt ook voor een wereldwijde keuze gaan. Een internationale modelregistratie kost tijd en vergt maatwerk, waar een specialist zoals merkenbureau Registreermijnmerk u goed mee kan helpen. Ook voor verlenging van uw internationale modelregistratie kan Mekrenbureau Registreermijnmerk zorg dragen.

   

  Vraag uw modelregistratie verlenging aan met Registreermijnmerk

  Is uw modelregistratie bijna verlopen en wilt u deze verlengen bij het BBIE, het EUIPO of buiten de Europese Unie? Samen met Merkenbureau Registreermijnmerk kunt u dit zorgvuldig regelen. Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op middels ons contactformulier of bereik ons telefonisch op 072 – 30 33 446.

  FAQ: modelregistratie verlengen

  5 jaar na de depotdatum verloopt uw model. Het is daarom verstandig om deze binnen de termijn van 5 jaar weer te verlengen. Dit is mogelijk tegen betaling en Merkenbureau Registreermijnmerk kan u hierbij helpen. De maximale beschermingsduur is 25 jaar. Indien u uw model niet tijdig verlengt, verliest u uw modelbescherming.

  Een model is 5 jaar geldig. Hierna moet u het model verlengen. Dit kan met vier achtereenvolgende periodes van 5 jaar met een totale beschermingsduur van 25 jaar.

  Het modellenrecht termijn heeft een totale maximale lengte van 25 jaar. U verkrijgt eerst een modellenrecht termijn van 5 jaar. Vervolgens kunt u deze steeds met 5 jaar verlengen tot de maximale duur van 25 jaar.

  Bel ons direct! 072 30 33 446