Modelregistratie

Het ontwerp en design van producten is een essentieel wapen in de strijd tegen de concurrentie om consumenten juist uw product te laten kopen. Ondernemingen besteden vaak veel tijd, zorg en geld aan de creatie van een uniek en onderscheidend uiterlijk van hun producten. Net als een merk, kan een bepaald uniek en kenmerkend uiterlijk van uw producten uw onderneming onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit kunt u waarborgen door middel van modelregistratie. Helaas wordt het belang van de bescherming en registratie van de vormgeving van een product vaak onderschat. En dat is zonde, want wanneer er sprake is van inbreuk op uw model kunt u daar met een modelregistratie tegen optreden. Daarvoor moet u het model registreren. Bij ons regelt u in een oogwenk uw modelregistratie.

Modelregistratie via Registreermijnmerk

Wanneer u erover denkt om een model te registreren, bent u bij Merkenbureau Registreermijnmerk aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het modelrecht en kunnen u uitstekend adviseren en ondersteunen bij uw aanvraag.

Het ontwerp en design beschermen

Het ontwerp en design van producten is een essentieel wapen in de strijd tegen de concurrentie om consumenten juist uw product te laten kopen. Ondernemingen besteden vaak veel tijd, zorg en geld aan de creatie van een uniek en onderscheidend uiterlijk van hun producten. Net als een merk kan een bepaald uniek en kenmerkend uiterlijk van uw producten uw onderneming onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit kunt u waarborgen door middel van een modelregistratie.

Helaas wordt het belang van de bescherming van de vormgeving van een product vaak onderschat. En dat is zonde, want wanneer er sprake is van inbreuk op uw model kunt u daar met een modelregistratie tegen optreden. Daarvoor moet u het model registreren. Bij ons regelt u in een oogwenk uw modelregistratie.

Waarom uw model laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten

Mo­del­recht europa en benelux

Gaat u een modelregistratie aanvragen voor de Benelux of Europese Unie dan krijgt u te maken met diverse verschillen in o.a. De kosten, regelgeving en wetgeving. Zo ook de duur van het modelrecht. Er zit namelijk een beperkte geldigheid vast aan uw modelrecht wat afhankelijk is van het land waar u de aanvraag voor het model indient. Voor het modelrecht in de Benelux en Europese Unie geldt een duur van maximaal 25 jaar. Na iedere 5 jaar dient u uw modelregistratie te verlengen. Onze specialisten kunnen u alle informatie geven over het modelrecht in de Benelux en het Europese modelrecht.

Mo­del­recht voor uw product

Bij het modelrecht gaat het dus enkel om het uiterlijk van een product, ook wel de verschijningsvorm genoemd. Dit wordt vastgelegd in een modelregistratie. Enkele kenmerken die de zogenaamde verschijningsvorm typeren zijn de lijnen, de omtrek, de textuur, de vorm, de versiering, de kleuren en de materialen van het product. Wanneer u kiest voor een modelregistratie kunt u aanspraak maken op het modelrecht. Vervolgens kunt u onder andere een licentie verstrekken aan derden voor het gebruik van uw model of de modelrechten verkopen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.