Europees merkenbureau

Naast het Benelux merkenbureau bestaat het Europees merkenbureau voor de Europese Unie. De officiële naam voor het Europees merkenbureau is European Union Intellectual Property Office (EUIPO; voorheen het OHIM). Het Europees merkenbureau is gevestigd in Alicante te Spanje. Het Europees merkenbureau heeft als voornaamste taak de registraties van Uniemerken (voorheen Gemeenschapsmerken) en beheert het Europees merkenregister.

Merkenregistratie voor de Europese Unie

Is uw onderneming actief binnen Europa (of delen daarvan)? Dan is een merkenregistratie voor de Europese Unie een uitstekende optie. Indien u uw merk laat registeren als Uniemerk, verkrijgt u door middel van één merkregistratie bescherming in alle 28 lidstaten van de Europese Unie namelijk: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Het Europees merkenregister

Het Europees merkenbureau zal na de aanvraag toetsen of uw merk voldoet aan de voorwaarden. Als uw merk is ingeschreven in het Europees merkenregister ontvangt u daarvan een digitaal inschrijvingsbewijs c.q. certificaat van merkregistratie. Na inschrijving kunt u bezwaar maken tegen jongere identieke of overeenstemmende merken, mits het identieke of soortgelijke producten en/of diensten betreft. De inschrijving heeft een geldigheidsduur van 10 jaar, gerekend vanaf de depotdatum en kan telkens worden verlengd met een termijn van 10 jaar.

Merkenregistratie en het beschermen van merken is een specialisme dat merkenbureau Registreermijnmerk.nl tot in de puntjes beheerst. Merkenbureau Registreermijnmerk.nl begeleidt u zorgvuldig bij het registeren van uw merk binnen de Europese Unie en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Soorten merkonderzoeken

Bij Registreermijnmerk is het mogelijk om twee soorten merkonderzoek uit te laten voeren. Wij bieden namelijk een merkonderzoek aan dat kosteloos is, maar ook een merkonderzoek waarbij de kosten op aanvraag zijn. Wij voeren alleen een betaald merkonderzoek uit indien een extern merkonderzoek daadwerkelijk nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er extra zekerheid vereist is met betrekking tot de beschikbaarheid van het merk. De kosten van dit merkonderzoek bespreken wij vooraf met u, waardoor u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met gerenommeerde partners van ons merkenbureau. Hierdoor bent u er zeker van dat u een gedegen onderzoek ontvangt waar u daadwerkelijk wat aan hebt.