i-DEPOT

Home > i-DEPOT

Uw idee vastleggen en beschermen doet u in een i-DEPOT. Een i-DEPOT is een door Europese rechters aanvaard wettelijk bewijsmiddel dat uw idee of creatie voorziet van een datumstempel. Een i-DEPOT is geen intellectueel eigendomsrecht en biedt niet dezelfde bescherming. Door middel van een i-DEPOT kunt u echter wel aantonen vanaf welk moment uw idee of creatie bestaat. Dat is handig en belangrijk, want als iemand anders claimt dat hij dat idee heeft bedacht of die creatie heeft gemaakt, kunt u met een i-DEPOT het tegendeel bewijzen

Vastleggen in een i-DEPOT

i-DEPOT vastleggen

 • Idee of creatie vastleggen
 • Prototype, (mode)ontwerp, songtekst en meer!

€ 150 ex BTW

Read More

Abonnement i-DEPOT

 • Voordelig bij regelmatig vastleggen
 • Vastleggen én verlengen binnen abonnement

Credits tegen gereduceerde tarieven!

Read More

WAAROM UW IDEE VASTLEGGEN?

Een idee vastleggen doet u om te bewijzen dat u de eerste bent geweest die een bepaald idee voor bijvoorbeeld een product of dienst heeft bedacht. Doet u dit niet dan kunt u mogelijk in een juridisch conflict terechtkomen met iemand die uw idee wél vastlegt. In dat geval is het erg lastig om alsnog te claimen dat het oorspronkelijk uw idee is geweest. Het is dus erg belangrijk dat u dit wel doet in een i-DEPOT. Het fungeert als bewijsmiddel waarmee u kunt aantonen dat u een specifiek idee heeft bedacht en dit op een specifieke datum heeft vastgelegd.

WELKE PRODUCTEN KUNNEN WORDEN VASTGELEGD?

Welk idee u ook heeft en om welk product of dienst het ook gaat, wanneer u het idee uniek acht, kunt u deze het beste direct vast laten leggen in een i-DEPOT. Dit kan ook met werken waarop u auteursrecht heeft. Dat kan zijn; een boek, een portfolio met foto’s, maar bijvoorbeeld ook een (film)script of uw muziek. In dit geval is het auteursrecht onaantastbaar, maar u kunt daarmee nog niet bewijzen dat u een specifiek idee op een bepaalde datum heeft bedacht. Uw idee vastleggen in een i-DEPOT zorgt ervoor dat dit wel bewezen kan worden.

UW IDEE BESCHERMEN EN WETTELIJK EIGENDOMSRECHT

Een idee beschermen, is niet mogelijk voor een idee op zich. Uw idee vastleggen in een i-DEPOT geeft u namelijk nog geen intellectueel eigendomsrecht. Door het idee eerst vast te leggen en deze vervolgens uit te werken tot een product of dienst kunt u deze daarna als merk en/of model registreren samen met Registreermijnmerk. Zo zorgt u ervoor dat uw idee én uw product en/of dienst volledig beschermd worden.

i-DEPOT geheel of gedeeltelijk openbaar maken

Sinds 1 december 2016 is het mogelijk om uw i-DEPOT geheel of gedeeltelijk openbaar te maken. Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor kunt kiezen om uw i-DEPOT openbaar te maken. Bijvoorbeeld om investeerders of partners te vinden voor het uitwerken of het op de markt brengen van uw (innovatieve) product, concept, format, software of om derden te laten weten dat u de bedenker en schepper bent van een bepaalde creatie.

De database van alle i-DEPOTS

De openbaargemaakte i-DEPOTS zijn terug te vinden via de database i-D Space. Een openbaarmaking op i-D Space kan er voor zorgen dat derden geen octrooi of modelrecht kunnen aanvragen met betrekking tot uw idee. Het is wel belangrijk om rekening te houden met wat u openbaar maakt. Indien u later een octrooi- of modelrecht wilt aanvragen, kan het openbaar maken van het i-DEPOT de nieuwheid schaden. U kunt daarmee de mogelijkheid om bescherming te verkrijgen op basis van een octrooi- of modelregistratie verliezen.

Wat kunt u zoal vastleggen in een i-DEPOT?

 • een idee
 • een concept
 • een format
 • een document
 • een prototype
 • een uitvinding
 • een procedé
 • een ontwerp
 • software
 • een foto
 • een maquette
 • een melodie
 • een tekening
 • geheimhoudingsovereenkomst
 • een bedrijfsgeheim

Merkenbureau Registreermijnmerk adviseert u graag omtrent de mogelijkheden met betrekking tot het deponeren van een i-DEPOT en het geheel of gedeeltelijk openbaar maken ervan.

Ook zo snel mogelijk uw idee vastleggen? Neem nu contact op

Voorkomen dat iemand er met uw idee vandoor gaat doet u door uw idee vast te leggen en deze zo snel mogelijk uit te werken tot een product of dienst. Registreermijnmerk helpt u hierbij en is uw aanspreekpunt gedurende het hele proces. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem direct contact op met 072 30 33 446 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

FAQ:I-depot

Een i-DEPOT is een plek waar u een idee of concept deponeert om er een datumstempel aan te geven. Zo wordt vastgelegd wanneer u het idee of concept heeft bedacht of ontworpen. Feitelijk gebeurt dit altijd anoniem. Tenzij u ervoor kiest dit openbaar te maken.

 

Wilt u een i-DEPOT laten vastleggen?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Bel ons direct! 072 30 33 446