Merkbewaking

Home > Merkregistratie > Merkbewaking

Beschikt u over een sterk onderscheidend merk, dan is de kans klein dat er over de geldigheid van uw merk een conflict bestaat. Dat is anders wanneer uw merk meer algemeen en beschrijvend is. In dat geval zullen er veel sneller conflicten optreden. Maar hoe komt u erachter dat derden met uw merk aan de haal proberen te gaan door bijvoorbeeld een identiek of nagenoeg overeenstemmend teken/benaming voor soortgelijke waren en/of diensten te deponeren? Simpel: met een abonnement op merkbewaking. Op die manier kunt u altijd uw merk beschermen.

Abonnementstarieven voor merkbewaking

Foto van de europese kaart met de Benelux gemarkeerd

Bewaking Benelux

 • Controle op (soort)gelijke merken
 • Merkbewaking in 1 klasse
 • tot einde van het volgende kalenderjaar gratis merkbewaking

€ 100 per jaar ex BTW

Read More
Foto van de kaart van Europa

Bewaking Europese Unie

 • Controle op (soort)gelijke merken
 • Merkbewaking in 1 klasse
 • tot einde van het volgende kalenderjaar gratis merkbewaking

€ 275 per jaar ex BTW

Read More
foto van de kaart van de wereld

Wereldwijde bewaking

 • Controle op (soort)gelijke merken
 • Merkbewaking in 1 klasse
 • tot einde van het volgende kalenderjaar gratis merkbewaking

€ 500 per jaar ex BTW

Read More

Tot einde van het volgende kalenderjaar gratis merkbewaking

Merkenbureau Registreermijnmerk biedt tot het einde van het kalenderjaar gratis merkbewaking aan! Kies vandaag nog voor die extra zekerheid en beperk het risico dat iemand anders inbreuk maakt op uw merk. Daarnaast houdt u meer tijd over voor de meer plezierige bezigheden binnen uw bedrijf als u de merkbewaking aan ons overlaat. Redenen genoeg dus om vandaag nog gebruik te maken van ons aantrekkelijke aanbod. Na dit jaar gelden de navolgende tarieven.

Merk beschermen in de Benelux

Voor het bewaken van een merkregistratie in de Benelux wordt voor één klasse een bedrag van € 100,– exclusief btw in rekening gebracht. Voor iedere aanvullende klasse geldt een aanvullend bedrag van € 25,– exclusief btw per klasse. Dit pakket is geschikt voor alle merken die actief zijn binnen de Benelux.

Merk beschermen in de Europese Unie

Het is tevens mogelijk om uw merkregistratie te bewaken voor de Europese Unie. Bewaking in één klasse kost € 275,– exclusief btw. Voor iedere aanvullende klasse wordt een aanvullend bedrag van € 25,– exclusief btw per klasse in rekening gebracht.

Merk wereldwijd bewaken

Indien u beschikt over diverse merkregistraties buiten de Europese Unie biedt merkenbureau Registreermijnmerk de mogelijkheid om uw merk wereldwijd te bewaken. De kosten hiervoor bedragen € 500,– exclusief btw voor één klasse, € 650,– exclusief btw voor twee klassen en € 800,– exclusief btw voor drie klassen. Voor elke klasse boven de drie klassen geldt een aanvullend bedrag van € 150,– exclusief btw per klasse.

Snelle actie tegen merkinbreuk door uw merk te deponeren

Als u een abonnement op merkbewaking bij Merkenbureau Registreermijnmerk heeft afgesloten, dan bewaken wij continue of (soort)gelijke tekens/benamingen worden aangevraagd. Merkenbureau Registreermijnmerk bewaakt dagelijks uw merk, omdat wij inzage in en toegang hebben tot de merkenregisters. Zodra iemand een teken of benaming deponeert met een identieke of nagenoeg overeenstemmende naam en/of logo merken wij dit op en berichten wij u daarover. Als er mogelijk sprake is van merkinbreuk, dan informeren wij u direct. In overleg met u kan Merkenbureau Registreermijnmerk vervolgens snel actie ondernemen tegen de inbreukmakers, bijvoorbeeld door het voeren van een oppositieprocedure.

Uw merk is het meest waardevolle bezit van uw onderneming. Laat daarom inbreukmakers niet hun gang gaan. Het zou zonde zijn als u er te laat achter komt wanneer er inbreuk op uw merk wordt gemaakt. Met een abonnement op merkbewaking bent u er meteen van op de hoogte in het geval derden conflicterende merken trachten te registreren. Uiteraard is uw merknaam deponeren ook altijd aan te bevelen, maar hier adviseren we u graag persoonlijk over!

Uw merk is het meest waardevolle bezit van uw onderneming. Laat daarom inbreukmakers niet hun gang gaan. Met een abonnement op merkbewaking bent u meteen op de hoogte in het geval derden conflicterende merken trachten te registreren.

Wilt u uw merknaam deponeren? Neem dan contact op!

Indien u zelf merkinbreuk in het economisch verkeer tegenkomt, breng ons daarvan dan zo snel mogelijk op de hoogte. De meest voorkomende vormen van merkinbreuk zijn tekens die gelijk zijn aan of overeenstemmend zijn met uw merk en als gevolg hebben dat de reputatie van uw merk negatief wordt beïnvloed. Ook kan het zijn dat er wordt afgedaan aan het onderscheidend vermogen van uw merk of dat er bij het zien van beide tekens verwarring ontstaat bij het publiek. In dat geval is de associatie van uw merk in het geding. Wij kunnen u hieromtrent adviseren en samen met u kunnen wij de merkinbreuk zo snel mogelijk tegengaan om eventuele verdere problemen te voorkomen. Neem nu snel contact met ons op!

FAQ: merkbewaking

Met merkbewaking wordt een reeds bestaand merk beschermd. Er wordt gecontroleerd of nieuw aangevraagde merken niet te veel op het reeds bestaande merk lijken. Zo kunt u tijdig zicht houden op eventuele merkinbreuk.

Merkenbureau Registreermijnmerk bewaakt het merk door continu zich te houden op de merkenregisters en te zoeken naar nieuw aangevraagde merken die mogelijk merkinbreuk kunnen maken op uw merk.

U dient uw merk te deponeren bij een officiële instantie, zoals bijvoorbeeld het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom of het Europese merkenbureau. Hier wordt gecontroleerd of het merk onderscheidend genoeg is. Wanneer deze dusdanig onderscheidend is dat deze geregistreerd kan worden, is Merkenbureau Registreermijnmerk uw ondersteunende partij en kan het merk gedeponeerd worden in het merkenregister.

 

 • Merkregistratie Benelux: vanaf €545 excl. btw
 • Merkregistratie EU: vanaf €1345 excl. btw
 • Merkregistratie internationaal (buiten de EU, per land): prijs op aanvraag

Wilt u een merk laten bewaken?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Bel ons direct! 072 30 33 446