Een sterk merk

Wat is een sterk merk?

Wanneer je een merknaam verbindt aan je product of dienst zorgt dat voor onderscheid en herkenbaarheid. Een sterk merk wordt door klanten eerder gekocht omdat zij vertrouwen op de goede naam van het product. Investeer in je merk en je producten of diensten leveren stuk voor stuk meer op. Een A-merk vertegenwoordigt immers een andere waarde dan een B-merk.

Een (sterk) merk beschermen

Merken vertegenwoordigen dus een bepaalde waarde. En die waarde wil je natuurlijk beschermen. Maar niet alle merken die commercieel sterk zijn, zijn dat ook juridisch. Het is daarom van belang om je merk goed te laten registreren. Met een geregistreerd merk sta je veel sterker als je wilt optreden tegen derden die misbruik maken van jouw zorgvuldig opgebouwde merk.

Waaraan moet een merk voldoen

Een merk moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat het merk onderscheidend vermogen heeft, niet uitsluitend beschrijvend is, niet misleidend is en niet in strijd is met de wet, de openbare orde of goede zeden. Dit zijn voorwaarden voor commercieel succes, maar noodzakelijkheden als het gaat om de registreerbaarheid van een merk.

Advies bij het creëren van een sterk merk?

Het bedenken van een goed merk kan lastig zijn. Merkenbureau Registreermijnmerk werkt nauw samen met gerenommeerde bureaus die bij uitstek gespecialiseerd zijn in merkcreatie. Samen met jou bedenken, creëren en ontwikkelen zij een unieke naam, logo en/of huisstijl. Je kunt uiteraard ook bij hen terecht voor het onderhouden of uitbouwen van jouw merk-identiteit en versterken van de zichtbaarheid. Zo kunnen zij je bijvoorbeeld helpen met het opzetten van een (online) marketingcampagne, het maken van een brochure en het ontwikkelen van een website. Merkenbureau Registreermijnmerk zorgt er vervolgens voor dat jouw investering ook de bescherming geniet die het verdient door het deponeren, vastleggen en registreren van jouw meest waardevolle bezit: je merk! Kortom, een absolute win-win situatie.

Merkenbureau Registreermijnmerk is gespecialiseerd in het deponeren van merken, modellen en i-DEPOTS en adviseert je graag hierover. Wij kunnen jou ook helpen bij het opstellen van een licentieovereenkomst en treden uiteraard ook voor jou op in geval van inbreuk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten