Het belang van het inschakelen van een merkengemachtigde

Het exclusieve recht op een merk verkrijgt u niet zomaar. Het lijkt allemaal eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan een simpele check op Google of de beoogde merknaam nog vrij is. Het is belangrijk om de hulp van een merkengemachtigde in te schakelen.

Een merkengemachtigde kan namelijk nagaan of de merknaam daadwerkelijk beschikbaar is en welke mogelijke risico’s kleven aan het gebruiken van een handelsnaam of een specifieke naam voor een product of dienst. Daarnaast adviseert een merkengemachtigde ook over de risico’s met betrekking tot de acceptatie van een merknaam door de officiële merkeninstantie. Op basis van de geldende wetgeving is het in bepaalde gevallen niet mogelijk of zelfs niet toegestaan een naam als merk vast te leggen. Zonder hulp van een merkgemachtigde loopt u het risico dat uw merkaanvraag wordt afgewezen en heeft u onnodig kosten gemaakt wat voorkomen had kunnen worden.

En hier blijft het niet bij. Na het registreren van uw merk is het belangrijk dat de administratie van het merk op orde is om te voorkomen dat de beschermingstermijn van het merk verloopt. Een merkengemachtigde onderhoudt het contact met de officiële merkeninstantie en neemt u veel werk uit handen doordat een merkenbureau over software beschikt die ervoor zorgt dat uw merkenportefeuille up-to-date blijft. Het niet tijdig doorvoeren van wijzigingen met betrekking tot uw merk kan verstrekkende gevolgen hebben.

Een merkengemachtigde denkt daarnaast met u mee wat de beste strategie is voor merkbescherming Niet alleen nu maar zeker ook met het oog op de toekomst. Het is essentieel om in het begintraject de juiste strategie te kiezen om op een later moment te kunnen genieten van internationale merkbescherming.

Doordat een merkengemachtigde, of beter gezegd de merkgemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk beschikken over een groot wereldwijd netwerk is het betrekkelijk eenvoudig om waar dan ook ter wereld merken vast te leggen. De merkengemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk beschikken over veel kennis en jarenlange ervaring en kunnen naast het registreren van merken ook voor u optreden in het geval u inbreuk signaleert of zelf wordt beticht van inbreuk.

Kortom, aarzel dus niet maar schakel de hulp in van de merkengemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk. Wij zijn bereikbaar via info@registreermijnmerk.nl of 072-3033446.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten