Merkaanvraag in het Verenigd Koninkrijk: Voordelig via Registreermijnmerk!

Merkbescherming in het Verenigd Koninkrijk na Brexit

Sinds de Brexit is er qua merk- en modelbescherming veel veranderd. Waar je voorheen met een EU merk- of modelaanvraag ook bescherming kreeg in het Verenigd Koninkrijk is dat sinds 1 januari 2021 niet meer het geval. Vanaf dat moment zijn alle bestaande EU merk- en modelregistraties ‘gekloond’ en overgezet naar een onafhankelijke identieke Britse merk- en modelregistratie. Dat wil zeggen: als je voor de Brexit een EU registratie had dan heb je nu automatisch een nationale registratie in het Verenigd Koninkrijk gekregen met dezelfde gegevens als de oorspronkelijke EU registratie (vervaldatum, klassen, merkhouder etc.)

Vernieuwing in het Verenigd Koninkrijk

Als de EU registratie komt te vervallen, komt ook de nationale Verenigd Koninkrijk registratie te vervallen en deze kan dus nu apart vernieuwd worden. Dit kan voordelig via Registreermijnmerk. Omdat wij kennis en expertise hebben op het gebied van de verlengingsprocedure in het Verenigd Koninkrijk kunnen wij de vernieuwingen voor een aantrekkelijke prijs aanbieden. Als uw merk in het Verenigd Koninkrijk komt te vervallen, kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor een prijsopgave.

Nieuwe aanvraag in het Verenigd Koninkrijk

Voor een nieuwe merk- of modelaanvraag in het Verenigd Koninkrijk kan nu een nationale aanvraag worden ingediend. Vooraf aan de aanvraag kunnen wij een identiek onderzoek uitvoeren en u informeren over de beschikbaarheid en registreerbaarheid van uw merk.

Bij een Verenigd Koninkrijk aanvraag is het verplicht dat een gemachtigde met een officieel adres in het Verenigd Koninkrijk wordt aangesteld. Hiervoor werken wij samen met een lokale agent die de aanvraag voor ons kan indienen en op de hoogte is van de geldende wetgeving in het Verenigd Koninkrijk.

Verschillen aanvraag in de EU en aanvraag in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk gelden andere regels dan bij een aanvraag in de Europese Unie. Zo doet het Engelse merkenbureau bijvoorbeeld onderzoek naar oudere merken die mogelijk conflicterend zijn. Het merkenbureau weigert een aanvraag niet ambtshalve op grond van een oudere identieke of sterk gelijkende merkregistratie, maar zij informeert de zowel de merkhouder van het oudere merk als de aanvrager van het nieuwe merk.

Daarnaast is er tijdens de oppositieperiode de mogelijkheid om een verzoek tot uitstel van de oppositietermijn met één maand in te dienen. Dit wordt een zogenaamde ‘notice of threatened opposition’ genoemd.

Contact

Heeft u een oudere EU registratie van vóór 1 januari 2021 en/of een nationale registratie in het Verenigd Koninkrijk neem dan contact met ons op! Wij kunnen u informeren over de status en eventueel te nemen stappen met betrekking tot uw bestaande EU en Verenigd Koninkrijk merk- en/of modelregistratie(s).

Ook indien u een vrijblijvend advies wilt ontvangen over het registreren van uw merk of model kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. Wij zijn bereikbaar onder nummer 072 303 34 46 of per e-mail via info@registreermijnmerk.nl.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten