Europees merkenbureau

Home > Merkenbureau vestigingen > Europees merkenbureau

Het EUIPO

Naast het Benelux merkenbureau bestaat het Europees merkenbureau voor de Europese Unie. De officiële naam voor het Europees merkenbureau is European Union Intellectual Property Office (EUIPO; voorheen het OHIM). Het Europees merkenbureau is gevestigd in Alicante te Spanje. Het Europees merkenbureau heeft als voornaamste taak de registraties van Uniemerken (voorheen Gemeenschapsmerken) en beheert het Europees merkenregister.

Merkenregistratie voor de Europese Unie

Is uw onderneming actief binnen Europa (of delen daarvan)? Dan is een merkenregistratie voor de Europese Unie een uitstekende optie. Indien u uw merk laat registeren als Uniemerk, verkrijgt u door middel van één merkregistratie bescherming in alle 28 lidstaten van de Europese Unie namelijk: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Het Europees merkenregister

Het Europees merkenbureau zal na de aanvraag toetsen of uw merk voldoet aan de voorwaarden. Als uw merk is ingeschreven in het Europees merkenregister ontvangt u daarvan een digitaal inschrijvingsbewijs c.q. certificaat van merkregistratie. Na inschrijving kunt u bezwaar maken tegen jongere identieke of overeenstemmende merken, mits het identieke of soortgelijke producten en/of diensten betreft. De inschrijving heeft een geldigheidsduur van 10 jaar, gerekend vanaf de depotdatum en kan telkens worden verlengd met een termijn van 10 jaar.

Merkenregistratie en het beschermen van merken is een specialisme dat merkenbureau Registreermijnmerk.nl tot in de puntjes beheerst. Merkenbureau Registreermijnmerk.nl begeleidt u zorgvuldig bij het registeren van uw merk binnen de Europese Unie en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waar wilt u uw merk laten registreren?

Foto van de europese kaart met de Benelux gemarkeerd

Registreer merk Benelux

 • Laagste prijsgarantie met de beste service
 • Merkonderzoek
 • Registratie in 3 klassen
 • 1 jaar gratis merkbewaking

€ 545

Read More
Foto van de kaart van Europa

Merk deponeren

 • Laagste prijsgarantie met de beste service
 • Merkonderzoek
 • Registratie in 1 of meer klassen
 • 1 jaar gratis merkbewaking

Vanaf € 1345

Read More
foto van de kaart van de wereld

Registreer merk internationaal

 • Wij doen u graag een aanbod op maat
 • 1 jaar gratis merkbewaking

Prijs op aanvraag

Read More

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Bel ons direct! 072 30 33 446