Merkregistratie verlengen

Home > Merkregistratie > Merkregistratie verlengen

Merkregistraties zijn in de regel 10 jaar geldig. Na ommekomst van deze termijn staat u voor de keuze om de merkregistratie te verlengen of te laten vervallen. Wenst u de merkregistratie te laten verlengen, dan zijn er taksen verschuldigd. Een merkregistratie kan overigens onbeperkt worden verlengd, telkens voor een periode van 10 jaar tegen betaling van taksen.

Merk verlengen

Het is wel zaak om in de gaten te houden wanneer de 10 jaar van uw merkregistratie voorbij zijn, want dat gaat soms sneller dan u denkt. Op die manier kunt u uw merk indien gewenst voor onbepaalde tijd beschermen.

Wanneer u eraan toe bent om uw merk te verlengen, is het belangrijk dat uw contactgegevens up-to-date zijn. Denk hierbij aan onder andere uw e-mailadres en woonadres. Geef wijzigingen dan ook op tijd door. Bent u te laat met verlengen? Verlengen na de vervaldatum van uw merkregistratie betekent dat u extra kosten moet maken om uw merkregistratie te behouden. Als u binnen 6 maanden na de vervaldatum verlengt, behoudt u alsnog alle rechten. Deze periode waarin uw merkregistratie eigenlijk al is vervallen, maar waarin u nog wel de kans hebt om te verlengen, wordt de ‘délai de grâce’ periode genoemd. Na die periode zal u opnieuw een merkregistratie moeten aanvragen.

Tarieven voor het verlengen van de merkregistratie

Foto van de europese kaart met de Benelux gemarkeerd

Benelux

 • Laagste prijsgarantie met de beste service
 • 10 jaar verlenging

Vanaf € 545 ex BTW

Read More
Foto van de kaart van Europa

Europese Unie

 • Laagste prijsgarantie met de beste service
 • 10 jaar verlenging

Vanaf € 1275 ex BTW

Read More
foto van de kaart van de wereld

Internationaal

 • Wij doen u graag een aanbod op maat
 • 10 jaar verlenging

Prijs op aanvraag ex BTW

Read More

Merk verlengen voor de Benelux

De prijzen om uw merk te verlengen, hangen af van het gebied waar uw merkregistratie is vastgelegd. Verkoopt u uw product of dienst alleen binnen de Benelux, is uw merk geregistreerd in de Benelux en wilt u hier geen wijzigingen in aanbrengen? Dan bedragen de kosten voor het verlengen van een reeds bestaande merkregistratie in de Benelux in 1 klasse € 545,- exclusief btw. Voor een merkregistratie in de Benelux in 2 klassen bedragen de kosten voor het verlengen € 600,- exclusief btw. Wanneer een Benelux merk in meer dan 2 klassen is geregistreerd, dan geldt voor verlenging per extra klasse een meerprijs van € 145,– exclusief btw. De prijzen van verlenging van uw merkregistratie hangen dus vooral af van het aantal klassen waarin uw merk geregistreerd staat.

Merk verlengen voor de Europese Unie

Beschikt u over een merkregistratie voor de Europese Unie en wilt u deze verlengen? De kosten voor het verlengen van een reeds bestaande merkregistratie in de Europese Unie is ook afhankelijk van het aantal klassen waarin het merk is geregistreerd. Verlenging van een Uniemerk in 1 klasse kost normaliter € 1275,– exclusief btw. Verlenging van een Uniemerk in 2 klassen kost normaliter € 1495,– exclusief btw. Verlening van een Uniemerk in 3 klassen kost normaliter € 1715,– exclusief btw. Indien een Uniemerk in meer dan 3 klassen is geregistreerd, dan komt er voor elke klasse boven de 3 klassen een bedrag bij van € 220,– exclusief btw.

Merkregistratie internationaal verlengen

De kosten voor het vernieuwen van een merkregistratie zijn bij internationale registraties afhankelijk van het aantal landen, het aantal klassen en of het merk al dan niet in kleur is. Deze kosten zullen op specifieke aanvraag worden verstrekt. Voor landen die niet bij het WIPO zijn aangesloten, zullen wij op aanvraag een opgave verstrekken van de kosten voor het verlengen van de betreffende nationale registratie. Een aantal landen ter wereld zijn aangesloten bij het zogenaamde Madrid systeem. Dat is een internationaal verdrag dat het makkelijker maakt om merken te verkrijgen en beschermen. Voor landen zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika die niet bij het Madrid systeem zijn aangesloten, gaat merkregistratie verlenging altijd via de verantwoordelijke instantie van dat land. Het is in dit geval aan te raden om een professional in te schakelen die u kan helpen bij de merkverlenging. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Vragen over uw merkregistratie verlengen?

Heeft u nog vragen over het verlengen van uw merkregistratie en de kosten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn via de telefoon te bereiken door te bellen naar 072 – 3033 446. Liever contact per mail? Mail dan naar info@registreermijnmerk.nl. U krijgt spoedig antwoord van een van onze specialisten.

FAQ: merkregistratie verlengen

Wanneer u een merk registreert, krijgt deze een geldigheidsduur van 10 jaar. Na 10 jaar kunt u het merk verlengen. Een merk verlengen brengt de volgende kosten met zich mee:

 • Benelux 1 klasse: €545,- exclusief btw
 • Benelux 2 klassen: €600,- exclusief btw
 • Benelux meerdere klassen: €145,- exclusief btw per extra klasse
 • EU 1 klasse: €1275,- exclusief btw
 • EU 2 klassen: €1495,- exclusief btw
 • EU 3 klassen: €1715,- exclusief btw
 • EU meerdere klassen: €220,- exclusief btw per extra klasse

Onder het merkenrecht vallen alle regels, wetten en eisen die de rechten op een merk bepalen. Er staat bijvoorbeeld in beschreven dat een geregistreerde merknaam niet zonder toestemming van de merkeigenaar gebruikt mag worden, omdat er anders sprake is van merkinbreuk.

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Bel ons direct! 072 30 33 446