Verified Mark Certificate (VMC): wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

In het digitale tijdperk van vandaag speelt e-mailcommunicatie een cruciale rol. Het gemak van het sturen van een e-mailtje gaat echter gepaard met een keerzijde: de voortdurende dreiging van phising aanvallen, spam en frauduleuze e-mails. Om deze problemen aan te pakken en het vertrouwen in en de beveiliging van e-mails te verbeteren, heeft men iets bedacht:  het Verified Mark Certificate (VMC). In dit artikel zullen we ingaan op wat een Verified Mark Certificate is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt.

Wat is een Verified Mark Certificate (VMC)?

Een Verified Mark Certificate, vaak afgekort als VMC, is een digitale certificering dat wordt uitgegeven aan in aanmerking komende merken en verzenders om de authenticiteit van hun e-mailberichten te bevestigen. VMC’s zijn ontworpen om ontvangers te helpen legitieme verzenders te identificeren en onderscheid te maken tussen echte communicatie en frauduleuze e-mails, waaronder phishingpogingen en spam.

Hoe Werkt VMC?

VMC werkt op basis van het principe van e-mailverificatie en validatie. Een vereenvoudigd overzicht van de werking is hieronder weergegeven:

Verificatieproces

Merken en verzenders die een VMC willen verkrijgen, moeten een grondig verificatieproces doorlopen. Dit proces is bedoeld om de legitimiteit van de aanvrager te controleren en ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de vereiste normen en criteria. Dit omvat doorgaans het aantonen van een merkregistratie, van het merk dat zij vertegenwoordigen.

Uitgifte van het VMC

Als de verificatie succesvol is, wordt het Verified Mark Certificate uitgegeven aan de betreffende afzender. Dit certificaat bevat cruciale informatie, zoals het merklogo en andere identificatiegegevens, die worden toegevoegd aan de e-mailheaders van legitieme uitgaande berichten.

Verificatie door Ontvangers

Wanneer ontvangers een e-mail ontvangen van een geverifieerde afzender met een VMC, kunnen ze de aanwezigheid van het VMC-certificaat in de e-mailheader controleren. Dit certificaat dient als een sterk bewijs van de authenticiteit van het bericht en verhoogt het vertrouwen van de ontvanger in de afzender.

Verbetering van e-mailvertrouwen

Door VMC’s te gebruiken, wordt de mogelijkheid van ontvangers om echte e-mails te onderscheiden van frauduleuze e-mails aanzienlijk verbeterd. Dit verhoogt het vertrouwen in e-mailcommunicatie en vermindert de kans op succesvolle phishingaanvallen.

Voordelen van VMC

Het gebruik van Verified Mark Certificates biedt verschillende voordelen:

Vertrouwen en geloofwaardigheid

Het verhoogt het vertrouwen van ontvangers in de afzenders van e-mails en versterkt de geloofwaardigheid van merken.

Bescherming tegen phishing

VMC’s verminderen het risico van phishingaanvallen doordat ontvangers legitieme e-mails gemakkelijker kunnen identificeren.

Verbeterde deliverability

Legitieme e-mails met VMC’s hebben meer kans om in de inbox van ontvangers te belanden, aangezien ze als betrouwbaarder worden beschouwd.

Merkherkenning

Het merklogo en andere identificatiegegevens in het VMC-certificaat helpen ontvangers om het merk achter de e-mail snel te herkennen.

Compliance met normen

Het gebruik van VMC’s kan voldoen aan internationale normen voor e-mailbeveiliging en -verificatie.

Conclusie

Kortom, het Verified Mark Certificate is een waardevol instrument dat de e-mailbeveiliging en het vertrouwen in e-mails aanzienlijk kan verbeteren. Merken en verzenders die serieus bezig zijn met het beschermen van hun reputatie en het verminderen van de impact van frauduleuze e-mails, doen er goed aan om te overwegen een VMC aan te vragen en te implementeren. Hierdoor kunnen zij niet alleen de risico’s verminderen, maar ook het vertrouwen van hun klanten opbouwen en behouden in een steeds digitalere wereld.

Om een VMC aan te kunnen vragen heeft u eerst een merkregistratie nodig om aan te kunnen tonen dat u eigenaar bent van het betreffende onderscheidingsteken, merknaam of logo. Wilt u uw merk vastleggen? Neem dan contact op met een van de merkgemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk B.V. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 072 303 34 46 of per e-mail via: info@registreermijnmerk.nl.

 

 

 

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten