Zonder merkregistratie geen recht!

Het gebruik van een merknaam is niet voldoende

Wat veel ondernemers niet weten, is dat het enkele gebruik van een naam geen recht geeft op die naam. Meer concreet betekent dit dat als u een naam gebruikt voor uw product en/of dienst, het ook van groot belang is deze naam als merk te laten registreren.

Zonder daadwerkelijke merkregistratie in het officiële merkenregister kunt u derden namelijk niet verbieden dezelfde naam of een afgeleide daarvan te gebruiken, waardoor u het risico loopt dat er verwarring optreedt bij consumenten en consumenten mogelijk producten en/of diensten afnemen bij een andere partij in plaats van bij u. Dit kan tot omzetverlies lijden, maar daarnaast kan uw goede naam, eer en reputatie op het spel worden gezet. Om nog maar te zwijgen over het aantasten van de exclusiviteit van uw producten en/of diensten. Door de naam zo snel mogelijk als merk te registreren is dit te voorkomen.

Het belang van een merkregistratie

Het registreren van uw merk beschermt ook uw investering in het opbouwen van de merknaam. Daarnaast heeft een geregistreerd merk ook een hogere marktwaarde. Het maakt uw bedrijf aantrekkelijker voor investeerders en vergroot de mogelijkheden voor licentieovereenkomsten.

Wij kunnen u uiteraard helpen bij het registreren van uw merk. De merkengemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk beschikken over veel kennis en jarenlange ervaring en kunnen naast het registreren van merken ook voor u optreden in het geval u inbreuk signaleert of zelf wordt beticht van inbreuk.

Kortom, aarzel dus niet maar schakel de hulp in van de merkengemachtigden van Merkenbureau Registreermijnmerk voor de registratie van uw merk. Wij zijn bereikbaar via info@registreermijnmerk.nl of 072-3033446.

Waarom uw merk laten vastleggen?

Met een merkregistratie kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk

Een geregistreerd merk is waardevol, doordat het kan worden verkocht of in (sub)licentie kan worden gegeven

Na registratie kunt u gebruikmaken van het ®-teken; dat wekt vertrouwen bij klanten