Handelsmerk registreren

Home > Merkregistratie > Handelsmerk registreren

Wilt u uw handelsmerk registreren? Registreermijnmerk kan dit voor u doen. Als onderneming treedt u naar buiten onder een bedrijfsnaam of handelsnaam. Naast het registreren van uw handelsnaam kunt u producten en/of diensten aanbieden onder een ander handelsmerk. Hieronder leest u hoe belangrijk het is voor ondernemers om handelsmerken te registreren.

Handelsmerken: het belang van een registratie

Als ondernemer heeft u veel tijd en geld geïnvesteerd om u op de markt te kunnen onderscheiden met de door u aangeboden producten en/of diensten. Uw afnemers herkennen deze producten en/of diensten aan uw handelsmerk. Door het registreren van uw handelsmerk(en) krijgt u de mogelijkheid om merkinbreuken door concurrenten aan te vechten. Bovendien mogen alleen geregistreerde handelsmerken gebruikmaken van het bekende ®-logo (‘registered’).

Een handelsmerk registreren voor een andere ondernemingsvorm dan een BV of NV? Ook dat kan. Een vereniging, stichting, een maatschap of een V.O.F. kunnen hun merken laten registreren.

Soorten trademarks

 • Een handelsmerk registreren kan voor:
 • Merknamen (woordmerken), denk aan de naam van de oprichter (bijvoorbeeld: Albert Heijn). Zie ook: handelsnaam registreren.
 • Bedrijfslogo’s (beeldmerken)
 • Combinaties van woordmerken en beeldmerken:  woordbeeldmerken

Naast deze veel voorkomende soorten merken kunnen ook bijzondere (handels)merken worden geregistreerd, zoals:

 • Kleurmerken (bijvoorbeeld het blauw van KLM)
 • Vormmerken (bijvoorbeeld de blokvormige Duracell-batterij)
 • Auditieve merken (bijvoorbeeld een bekende jingle)
 • Geurmerken

Voordelen van een geregistreerd handelsmerk

 • De voordelen van het laten registreren van uw handelsmerk zijn onder meer:
 • Een sterke positie bij optreden tegen inbreuken op uw handelsmerk;
 • Het gebruik van het registered-logo ® kan vertrouwen geven bij uw afnemers;
 • Met een geregistreerd handelsmerk in uw handen u een sterke positie ten opzichte van potentiële investeerders en overnamepartijen.

Registreer uw handelsmerk nu!

Neem contact op om uw handelsmerk door Registreermijnmerk te laten registreren. Nadat wij namens u uw handelsmerk bij de juiste instantie hebben gedeponeerd en geregistreerd, staat u met uw trademark sterker op de markt.

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


JaNee
BeneluxEuropese UnieLanden buiten de EUAnders, voor welk land/welke landen?


Bel ons direct! 072 30 33 446