Handelsmerk registreren

Home > Merkregistratie > Handelsmerk registreren

Wilt u uw handelsmerk registreren? Merkenbureau Registreermijnmerk kan dit voor u doen. Als onderneming treedt u naar buiten onder een bedrijfsnaam ook wel de handelsnaam. Naast het gebruik van uw handelsnaam kunt u producten en/of diensten aanbieden onder een ander handelsmerk. Hieronder leest u hoe belangrijk het is voor ondernemers om een handelsmerk te registreren.

Handelsmerken: het belang van een registratie

Als ondernemer heeft u veel tijd en geld geïnvesteerd om u op de markt te kunnen onderscheiden met de door u aangeboden producten en/of diensten. Uw afnemers herkennen deze producten en/of diensten aan uw handelsmerk. Door het registreren van uw handelsmerk(en) krijgt u de mogelijkheid om merkinbreuk door concurrenten aan te vechten. Bovendien mogen alleen geregistreerde handelsmerken gebruikmaken van het bekende ®-logo (‘registered’).

Een handelsmerk registreren voor een andere ondernemingsvorm dan een BV of NV? Ook dat kan. Een vereniging, stichting, een maatschap of een V.O.F. kunnen hun merken laten registreren.

Soorten trademarks

Een handelsmerk registreren kan voor:

 • Merknamen (woordmerken): denk aan de naam van de oprichter (bijvoorbeeld: Albert Heijn). Zie ook: handelsnaam registreren;
 • Bedrijfslogo’s (beeldmerken);
 • Combinaties van woordmerken en beeldmerken: woordbeeldmerken.

Naast deze veel voorkomende soorten merken kunnen ook bijzondere (handels)merken worden geregistreerd zoals:

  • Kleurmerken (bijvoorbeeld het blauw van KLM);
  • Vormmerken (bijvoorbeeld de blokvormige Duracell-batterij);
  • Auditieve merken (bijvoorbeeld een bekende jingle);
  • Geurmerken.

Voordelen van een geregistreerd handelsmerk

De voordelen van het laten registreren van uw handelsmerk zijn onder meer:

 • Een sterke positie bij optreden tegen inbreuk op uw handelsmerk;
 • Het gebruik van het registered-logo ® kan vertrouwen geven bij uw afnemers;
 • Met een geregistreerd handelsmerk in uw handen heeft u een sterke positie ten opzichte van potentiële investeerders en overnamepartijen.

Bespaar tijd en geld met Registreermijnmerk

Een handelsmerk succesvol registreren is niet eenvoudig. Daarbij kan het u veel tijd en geld kosten wanneer u geen gedegen merkonderzoek doet voorafgaand aan de aanvraag. Afhankelijk van welke regio waarin u uw handelsmerk wilt registreren, beoordeelt de betreffende instantie uw aanvraag aan de hand van verschillende factoren. Dit zijn het BBIE voor alle aanvragen binnen de Benelux en het EUIPO voor de aanvragen binnen de Europese Unie.

Wanneer een aanvraag om uw handelsmerk te registreren is ingediend, kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen. Wanneer de aanvraag wordt afgekeurd, moet u deze weer opnieuw indienen. In sommige gevallen kan een registratie maanden duren. Wees dus voorbereid en laat u goed informeren of schakel Merkenbureau Registreermijnmerk in om uw kansen aanzienlijk te vergroten.

Registreer uw handelsmerk nu!

Neem contact op om uw handelsmerk door Merkenbureau Registreermijnmerk te laten registreren. Nadat wij namens u uw handelsmerk bij de juiste instantie hebben gedeponeerd en geregistreerd, staat u met uw trademark sterker op de markt.

Wilt u een merk laten registeren?

Of wenst u vrijblijvend advies over het registreren van een merk inclusief een gratis beschikbaarheidsonderzoek?  Bij het registreren van een merk dient bij de officiële merkeninstantie te worden aangegeven voor welke specifieke waren/goederen/ producten en/of diensten het beoogde merk gebruikt gaat worden. De waren/goederen/producten en/of diensten worden onderverdeeld in verschillende registratieklassen (waren- en/of dienstenklassen). Het is van belang, dat het beoogde merk te zijner tijd wordt geregistreerd in één of meerdere klasse(n). Zonder deze informatie kunnen wij u helaas geen gericht advies geven en/of gedetailleerde prijsopgave verstrekken.


  JaNee
  BeneluxEuropese UnieAndere landen (buiten de EU)


  Bel ons direct! 072 30 33 446