Merknaam registreren

Uw merknaam registreren, begint met het vastleggen oftewel het deponeren van uw merknaam. Nadat u uw merknaam heeft gedeponeerd, zal de officiële merkeninstantie van het betreffende land nagaan of deze voldoet aan de hiervoor gestelde eisen. Indien de gedeponeerde merknaam aan de eisen voldoet en oudere merkhouders geen bezwaar maken tegen de registratie van uw merk zal uw merknaam worden ingeschreven in het merkenregister.

Een geregistreerde merknaam beschermt tegen inbreuk

Een merkregistratie wordt beoordeeld door het BBIE of het EUIPO. Deze instanties beoordelen de merknaam aanvragen voor de Benelux (BBIE) en de Europese Unie (EUIPO). De instanties beoordelen de aanvraag van uw merkregistratie op verschillende punten. De belangrijkste is, is de merknaam niet te beschrijvend en dus onderscheidend genoeg. Het gebeurt regelmatig dat een aanvraag wordt afgekeurd omdat een merknaam hier niet aan voldoet. Daarbij kan een bestaande merknaam, in bijna alle gevallen, niet twee keer geregistreerd staan. Het is enkel mogelijk wanneer uw merk zich duidelijk binnen een andere Nice classificatie (voor andere waren en/of diensten) bevindt.

Een uitgebreide controle op onderscheidend vermogen (niet beschrijvend en origineel) voor de verschillende waren en/of diensten is van groot belang voor een succesvolle registratie. De ervaren juristen, merkengemachtigden en specialisten van Merkenbureau Registreermijnmerk kunnen voor u een uitgebreid merkonderzoek doen. Zij beoordelen de merknaam op verschillende punten en adviseren u voor de best mogelijke opties. Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen over het registreren van uw merknaam.

Kosten van een merknaam registratie

De kosten voor registratie van een merknaam zijn afhankelijk van een aantal factoren waaronder de regio en klassen waarin u de merknaam wilt registreren. Na het indienen van een merkdepot kunnen geen producten en/of diensten meer worden toegevoegd aan de classificatie. De classificatie dient daarom zo compleet en zorgvuldig mogelijk te worden opgesteld. U verkrijgt door de merkregistratie tenslotte het alleenrecht om het merk voor de betreffende waren en/of diensten te gebruiken en het recht om op te treden tegen merkinbreuk.

De kosten voor een merknaamregistratie zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • De regio: Benelux, Europese Unie of internationaal;
  • Het aantal klassen waarvoor de merknaam dient te worden aangevraagd;
  • Of u gebruik wenst te maken van een spoedregistratie.

Merkregistratie is een specialisme. Uw merknaam registreren, kan gemakkelijk en goedkoop met behulp van Merkenbureau Registreermijnmerk. Wij begeleiden u zorgvuldig bij uw merkenregistratie en bespreken de kosten voor een merknaam registratie uitvoerig. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zorgvuldigheid voor alles

Er is een grote mate van zorgvuldigheid geboden tijdens het proces van het registreren van uw merknaam. Het is van groot belang dat uw merk zo compleet mogelijk wordt geregistreerd om in de toekomst mogelijke problemen en/of conflicten te voorkomen. Indien er conflicten ontstaan met bijvoorbeeld buitenlandse instanties of derden kan een merkengemachtigde u hierin bijstaan en adviseren.

Een merkengemachtigde beheert uw merkenportefeuille zowel inhoudelijk als administratief. Een merkengemachtigde draagt zorg voor merkbewaking en tijdige verlenging van uw merk. Uw merknaam registreren, kan gemakkelijk en goedkoop met behulp van Merkenbureau Registreermijnmerk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de stappen die dienen te worden genomen om uw merk succesvol te registreren.

Een merknaam registreren samengevat:

  • Advies en onderzoek omtrent de registreerbaarheid en beschikbaarheid van uw merk;
  • Registratie van uw merk en de opvolging van het registratieproces;
  • Bewaking van uw merk en het ondernemen van acties tegen inbreuken of merkregistraties van derden;
  • Instandhouding en beheer van uw merkenportefeuille.