Modelregistratie kosten

Home > Modelregistratie > Modelregistratie kosten

Modelregistratie kosten komen tot stand wanneer u een model heeft ontworpen en u besluit deze verder uit te werken tot een eigen en uniek model. Bij een modelregistratie kunt u diverse afbeeldingen toevoegen om uw model vorm te geven. Daarnaast is het ook mogelijk een omschrijving van kenmerken of eigenschappen in te dienen.

Wanneer u een modelregistratie wilt realiseren, zijn hier logischerwijs kosten aan verbonden. De modelregistratie kosten verschillen per gebied waar u het merk wilt deponeren en registreren. Hier ligt de expertise van Merkenbureau Registreermijnmerk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

De eisen voor een modelregistratie

Wanneer u een registratie doet voor uw model zijn daar modelregistratie eisen voor. Logischerwijs moet uw model nieuw zijn en een eigen, uniek karakter hebben. Daarnaast moet u met passende illustraties laten zien waar u bescherming voor wenst. Vanwege het maatwerk dat een modelregistratie betreft, staat Merkenbureau Registreermijnmerk u graag bij in dit proces.

De modelregistratie kosten kunnen namelijk hoog oplopen wanneer u dit niet op de juiste manier aanpakt. Wij kennen de strenge richtlijnen en zullen ervoor zorgen dat u op de juiste manier uw modelrechten krijgt en deze niet onverhoopt komen te vervallen.

 

Onderzoek voorafgaande de registratie

Wij doen voorafgaand aan uw modelregistratie geen onderzoek naar de nieuwheid van uw model, omdat dit geen zekerheid biedt. Niet alle modellen zijn namelijk geregistreerd en komen dus niet uit een onderzoek naar voren terwijl deze wel schadelijk kunnen zijn. Heeft u een nieuw model met een eigen, uniek karakter ontworpen? Dan kunt u zich samen met Merkenbureau Registreermijnmerk buigen over uw modelregistratie. U kiest of u het model laat registreren in de Benelux bij het BBIE, in de Europese Unie, bij het EUIPO of internationaal (buiten de Europese Unie) bij het WIPO.

 

Voordelen van een geregistreerd model

Het voordeel van een modelregistratie is met name de bescherming die u krijgt. Wanneer uw model geregistreerd staat als zijnde nieuw en uniek kunt u derden verbieden een gelijksoortig model te deponeren en gebruiken. Mits u hiervoor natuurlijk toestemming geeft aan hen. Nog een voordeel van een modelregistratie is dat dit u veel geld kan opleveren. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen waar u van kunt genieten:

  • U bepaalt zelf welke geografische dekking u wenst. Benelux (BBIE), Europese Unie (EUIPO) of een internationaal model met bescherming in landen buiten de EU
  • Modelregistratiekosten zijn over het algemeen laag in vergelijking met octrooi aanvragen
  • Europese modelregistratie is 5 jaar geldig en kan daarna steeds opnieuw met 5 jaar verlengd worden voor maximaal 25 jaar
  • Na het openbaar maken van uw model heeft u nog 12 maanden de tijd om uw model officieel te registreren. Toch raadt Merkenbureau Registreermijnmerk u ten zeerste aan uw modelregistratie direct uit te voeren om uw unieke positie op de markt te kunnen behouden.

 

Registreren in de Benelux

De modelregistratie kosten in de Benelux zijn afhankelijk van uw wensen. Bij Merkenbureau Registreermijnmerk kunt u uw model laten registreren bij het BBIE vanaf een bedrag van € 1.250,- excl. BTW. Binnen deze modelregistratie kosten vallen 7 afbeeldingen en minstens 5 jaar geldigheid van uw model. Wilt u extra afbeeldingen toevoegen en een omschrijving met kenmerkende eigenschappen toevoegen? Dan helpen wij u graag verder.

 

Registreren in de Europese Unie

Wilt u uw model in de Europese Unie laten registreren? Hiervoor komen de modelregistratie kosten op een bedrag van € 1.500,- excl. BTW. Dit omvat een pakket van 7 afbeeldingen en minimaal 5 jaar geldigheid. Dit is natuurlijk uit te breiden met meer afbeeldingen of extra kenmerkende eigenschappen. Voor meer informatie hierover vragen wij u contact met ons op te nemen.

 

Vraag hier uw modelregistratie aan

Heeft u goed nagedacht over uw modelontwerp en wilt u deze laten registreren door een gerenommeerd bedrijf? Neem dan contact op met Merkenbureau Registreermijnmerk. Wij helpen u graag met het registreren van uw model én/of merk. Vul ons contactformulier in en wij geven u zo snel mogelijk een reactie.

Bel ons direct! 072 30 33 446